Spitalul de Urgenţă Bucureşti a devenit un principal subiect de discuţie, după ce imoralitatea medicilor a făcut ca o femeie decedată să fie abandonată pe holurile spitalului, cadavrul fiind lăsat în mizerie şi în condiţii greu de acceptat. Ba mai mult, se pare că familia femeii nici nu ar fi ştiut că aceasta a murit, iar fiul ei a găsit-o întâmplător pe holuri. Conducerea spitalului a ieşit public imediat cu explicaţii, însă deputatul a spus că sunt nişte minciuni şi a prezentat situaţia reală.

„Mincinoșii!

După ce am publicat ieri imaginea pacientului abandonat pe o scară interioară în Spitalul Universitar de Urgență București(SUUB), conducerea acestui spital și domnul Cepoi de Autoritatea Națională pentru Controlul Managementului în Sănătate(ANMCS) au ieșit public cu explicații penibile.

Doamna manager Nica a spus că exagerez și domnul Cepoi a spus că nu era treaba ANMCS să monitorizeze dacă procedura de manipulare a pacienților morți a fost respectată.

Domnul Cepoi minte, aveți dovada în foto 2, era fix datoria instituției pe care o conduce să facă monitorizarea procedurilor.

ANMCS ia o groază de bani de la spitale, din banii bolnavilor, pentru acreditare, doar ca unitățile sanitare să întocmească tone de hârtii inutile din care se „îngrașă” și niște firme de consultanță apropiate de niște golani.

Dar despre Cepoi și nenorocirile de la ANMCS vorbim puțin mai încolo.

Eu am primit între timp și alte imagini de la rude ale unor pacienți decedați în același spital, care demonstrează limpede faptul că abandonarea unor cadavre în spații nesupravegheate și improprii este o REGULĂ, nu o excepție.

În data de 25 iunie 2019 un domn și-a găsit mama la etajul 9, lângă secția de Neurologie, tot pe niște scări, abandonată.

Femeia decedase și medicul curant l-a anunțat pe fiul defunctei că este la morgă.

Din păcate, informația s-a dovedit a fi falsă și bietul om și-a zărit mama, fără suflare, despuiată, cu un leucoplast agățat de bust și unul lipit de cap, într-o zonă de acces, pe o scară interioară, între etaje…

Atenție, fiul pacientei decedate și-a văzut mama moartă pe brancardă din întâmplare, și a intrat în stare de șoc.

Lângă pacienta decedată nu era nimeni, doamna a fost plasată acolo ca un sac de cartofi mai bine de 2 ore!

Nu am nicio plăcere să vorbesc despre nenorocirile din spitale dar sistemul nostru sanitar este complet putrezit și este imposibil să accept modul în care suntem tratați vii sau morți în spitalele României.

Ce se întâmplă la Spitalul Universitar de Urgență București este de netolerat.

L-am îndemnat pe fiul acestei doamne să comunice cu jurnaliștii, să aibă curajul asumării evenimentelor tragice pe care le-a trăit.

Adevărul și curajul asumării ne pot vindeca ca națiune!”, este mesajul deputatului.

Share.