Reclamă
Reclamă

Ungaria nu va participa la viitoarele eforturi ale NATO de a-și consolida ajutorul pentru Ucraina, dar nici nu se va opune ca ceilalți parteneri din Alianță să facă acest lucru, a anunțat miercuri, la Budapesta, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în urma unei discuții cu prim-ministrul Viktor Orban, transmit EFE și AFP, preluate de Agerpres.

Secretarul general a explicat că NATO acceptă poziția Budapestei, în timp ce guvernul Ungariei s-a angajat să nu se opună și să ‘permită’ acțiuni în sprijinul Kievului ale ‘celorlalți aliați’.

‘Prim-ministrul (Viktor Orban) și cu mine am convenit că Ungaria nu îi va împiedica pe ceilalți aliați să susțină financiar Ucraina și NATO să joace un rol de prim-plan în coordonare’, a declarat Stoltenberg într-o conferință de presă comună.

Reclamă

‘Niciun fel de personal ungar nu va participa’ la acțiunile ce vor fi convenite la următorul summit NATO din iulie la Washington, a adăugat el.

La întâlnirea cu ușile închise s-a convenit și ca pentru aceste acțiuni să nu fie folosite fonduri ungare.

‘Ungaria a spus clar în negocierile de astăzi că nu dorește să blocheze deciziile NATO care, deși diferă de poziția ungară, sunt sprijinite de celelalte țări membre’, a confirmat Orban.

El a mai declarat că, la întâlnirea cu Stoltenberg, a subliniat că, în conformitate cu tratatul de constituire a NATO, nu există nicio obligație pentru aliați să participe la acțiuni în afara teritoriului statelor membre.

Ungaria ‘a primit garanțiile necesare’, a spus Orban, subliniind că țara sa va rămâne un membru loial și angajat al Alianței Nord-Atlantice.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro