Cine are nevoie de nou și îmbunătățiți când ne putem delecta cu vechi și perfecțiune?

Exploratorii de planete care caută aventură ar putea lua în considerare să petreacă timp studiind cele mai bătrâne vietăți de pe Pământ, inclusiv o pasăre cu milioane de mile de zbor, un trandafir care a supraviețuit unui bombardament aerian, un copac legat de Buddha, globulețe verzi din Anzi și poriferans masivi din Antarctica.

Printre acești veterani ai planetei se află și:

Albatrosul Laysan: Aproximativ 68 de ani

Cea mai veche pasăre confirmată din lume, a împlinit cel puțin 68 de ani în acest an. De când a fost ieșit din ou în 1956, albatrosul Laysan a înregistrat peste trei milioane de kilometri de zbor, de șase ori distanța față de lună și înapoi!

Zburătorul se întoarce frecvent toamns la Refugiul Național pentru animale sălbatice Midway Atoll pentru a-și lua puii. A supraviețuit unui tsunami și a eclozat aproximativ 30 până la 40 de ouă pe insulă.

Țestoasa Jonathan

Jonathan , cel mai iubit rezident al Sfintei Elena, o insulă minusculă din Atlanticul de Sud, s-a născut în jurul anului 1832, cu cinci ani înainte de încoronarea reginei Victoria. De atunci, țestoasa gigantă a trăit de-a lungul a 39 de președinți americani.

Nu l-a întâlnit niciodată celălalt pe Napoleon, întrucât împăratul francez a murit în exil acolo în 1821. Uriașul gigant reptilian e originar din Seychelles din Oceanul Indian, dar a făcut trecerea spre Atlantic ca un cadou pentru guvernatorul Sfintei Elena în 1882.

De atunci a colindat pe moșia insulei mari a guvernatorului, unde se bucură de compania altor trei broaște țestoase uriașe și oaspeți umani frecventi.

ROSE BLOOMING: Aproximativ 1.200 de ani

Sărbătorită ca „Trandafirul de O mie de ani”, se crede că un arbust de trandafiri falnici în Germania a fost înființat de regele Louis cel Pios în 815.

Arbustul crește alături de o catedrală catolică dedicată Sfintei Maria din Hildesheim, un sat medieval frumos remarcat pentru bisericile antice.