România are cele puține restricții împotriva COVID din toată Uniunea Europeană. Deși numărul de îmbolnăviri este destul de mare, evenimentele în aer liber sunt permise. Autoritățile din mai multe orașe din țară au anunțat petrecerile care se vor tine în noaptea de Revelion. Participanții vor trebui să respecte măsurile de precauție, să poarte mască și să păstreze distanțarea.

Pentru Revelion s-au ridicat o parte din restricții, astfel că localurile vor fi deschise toată noaptea. Masca nu mai este obligatorie în spatiile deschise, ci doar în locurile aglomerate sau închise. Astfel, pentru petrecerile anunțate, participanții vor fi nevoiți să poarte mască pentru a avea acces.

În București va avea loc o singură petrecere de revelion în Sectorul 3. Primarul sectorului a preluat inițiativa pentru eveniment și îl va organiza în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR). Primarul Robert Negoiță s-a folosit de autonomia locală a sectoarelor pentru a organiza petrecerea în zona sa administrativă.

„Intitulată „Speranță, din 3”, petrecerea de Revelion începe vineri, 31 decembrie, la ora 22.00. Accesul va fi liber și nu se cere certificat COVID. Purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței sunt obligatorii.”

Vor concerta artiști cunoscuți cu o mare notorietate, precum Carlas Dreams, Puya și Dj Manuel Riva. Scena va fi amplasată în zona statuii Calul Titanilor. La finalul evenimentului, va exista un spectacolul de artificii, a cărui dinamică va fi completată de lumini, lasere, flăcări și videoproiecție, anunță Infomusica.

1. Petrecere în aer liber și în Brașov

Primăria Brașovului a pregătit o petrecere în aer liber de Revelion și peste 7.000 de artificii care vor fi lansate din patru locuri ale orașului. Spectacolul va începe la ora 20.00, cu două show-uri pregătite de doi DJ-i din Brașov. De la ora 22.00 vor intra pe scenă „Bad and Boujee”, care vor rămâne alături de public inclusiv la trecerea dintre ani.

„Sperăm ca, în contextul relaxării măsurilor privind pandemia de coronavirus, braşovenii să dea dovadă de responsabilitate şi să respecte toate măsurile de siguranță”

În Craiova scena va fi amplasată în centrul orașului, în zona Universitate pe strada Al. I. Cuza. Vedeta serii va fi Inna care va număra ultimele secunde ale anului alături de spectatori.

Timișorenii vor avea parte de un spectacol special în Piața Libertății. Vor concerta muzicienii Teo Milea și Cari Tibor. Alături de cei doi pianiști, vor cânta acordeonistul bulgar Ilko Gradev, violoncelistul clujean Attila Szabo, violonista Georgiana Rădulescu, bateristul Adrian Șchiopu, trompetistul Petre Ionuțescu și flautistul Ionuț Cadariu. Petrecerea va începe la ora 20:30.

În Constanța, în noaptea dintre ani, DJ Adrian Eftimie, DJ Optick, DJ Vali Bărbulescu și DJ Sllash&Doppe vor face un show electrizant pe bulevardul Tomis, zona cuprinsă între Miga și Lupoaică începând cu ora 20:00.

În Sibiu trecerea dintre ani va avea loc în centru, în Piața Mare. Trupa Subcarpați se numără printre trupele care vor concerta în noaptea de Revelion.

Pixabay

2. În Iași vor fi cei mai consacrați artiști

Pe scena de lângă Palatul Culturii vor urca artiști cunoscuți din România, „Bună Ziua Iași”. Ieșenii care se vor afla în Piața Palatului Culturii în noaptea dintre ani vor avea parte și de un foc de artificii. Conform programului, pe scena de la Palat vor cânta Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Țăndărică, Direcția 5, Nicoleta Nucă, dar și Alexandra Ungureanu. Pe scena va mai fi prezent și Admiral C4C, un artist internațional stabilit în România.

3. Oradea și Cluj Napoca nu vor avea evenimente de Revelion

Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, a spus că nu va mai organiza concert sau focuri de artificii în centrul orașului, ci vor fi organizate patru focuri de artificii mai mici, în alte locații, dar fără prezența publicului

„Nu voi solicita bani de la Consiliul Local și HCL, vom folosi resursele din sponsorizare, pentru a nu utiliza bani publici. Vom avea 3-4 locații, vom lansa artificiile din zone vizibile ale Clujului, oamenii se vor putea uita de acasă.”

În Oradea va exista doar focul de artificii de la miezul nopții care va fi lansat în centru, în Piața Unirii. Orădenii sunt invitați să participe având mască de proiecție și păstrând distanța. Din păcate, nu va exista niciun concert și nici o scena amplasata, vedeta serii fiind doar spectacolul de artificii.