Vezi cine e artista!

O îndrăgita artistă grav bolnavă. Este vestea proastă de care se temeau fanii. Joi, 8 decembrie, Celine Dion s-a confesat într-un lung videoclip publicat pe contul său de Instagram. Cu emoție, vedeta  a anunțat amânarea primelor date din turneul său european, programat pentru luna februarie.

Cântăreața a dezvăluit că suferă de „probleme de sănătate de multă vreme”, înainte de a face alte dezvăluiri:

Îndrăgita artistă, grav bolnavă

Sursa: Social media

„Recent, am fost diagnosticată cu o tulburare neurologică foarte rară, numită sindromul persoanei rigide.” a mărturisit Celine Dion

Unul la un milion de oameni sunt afectați

Ce este sindromul de persoană rigidă?  Această afecțiune neurologică rară combină rigiditatea fluctuantă a trunchiului și a membrelor, spasme musculare dureroase, fobie asociată cu îndeplinirea anumitor sarcini, tendința de a tresări în mod exagerat și deformări anchilozante, cum ar fi o postură lombară hiperlordotică.

La nivel mondial, se crede că una din un milion de persoane este afectată de acest sindrom. Două treimi dintre persoane sunt femei. Cauzele apariției acestei boli nu sunt bine cunoscute. Este frecvent confundată cu alte boli, cum ar fi fibromialgia sau scleroza multiplă.

Spasme invalidante

Deși incidența maximă a bolii este în jurul vârstei de 45 de ani, simptomele acestei boli evoluează de-a lungul anilor. Zilnic, Celine Dion spune că se confruntă cu aceste spasme.

„Aceste spasme îmi afectează viața de zi cu zi pe mai multe planuri. Uneori am dificultăți mari în a merge și nu-mi pot folosi întotdeauna corzile vocale pentru a cânta așa cum aș vrea. Aceste spasme pot apărea într-un mod inexplicabil; în unele cazuri, ele pot fi declanșate de un zgomot brusc, cum ar fi un claxon de mașină.”

Care este tratamentul?

În prezent, nu există un tratament pentru această boală, dar pot fi oferite mai multe medicamente pentru ameliorarea simptomelor. De exemplu, este posibil să luați un sedativ, un relaxant muscular și corticosteroizi. Unii pacienți folosesc, de asemenea, abordări non-medicamentoase, cum ar fi acupunctura. Celine Dion își păstrează speranța că se va întoarce pe scenă în curând.

„Ca să revin la voi, nu am de ales decât să mă concentrez pe sănătatea mea și sunt încrezătoare că sunt pe drumul cel bun.”

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.