O femeie a fost scoasă dintr-un avion și în custodie după ce a falsificat o boală în încercarea de a obține un loc mai bun în zbor, potrivit poliției.

Un zbor al American Eagle de la Pensacola la Miami s-a întors la aeroport în jurul orei 6:26 AM vineri, într-o oră de la decolare, pentru că un pasager avea nevoie de asistență medicală, potrivit unui comunicat al companiei mamă a companiei americane a transportatorului american.

La scurt timp după decolare, o pasageră a început să se plângă și să ceară un loc mai mare, a precizat Departamentul de Poliție Pensacola. Când angajații companiei aeriene i-au spus că nu-i pot oferi o cazare mai bună, femeia a inventat faptul că suferea de o boală, declară ofițerul de informare publică al Departamentului de Poliție Pensacola, Mike Wood.

Pilotul a întor avionul înapoi la Pensacola din cauza pretențiilor de boală. La sosirea lor, angajații și-au dat seama că femeia falsifica boala și i-a cerut să coboare din avion, a spus poliția. Poliția a fost chemată când femeia a refuzat să coboare, a spus Wood.

Alți pasageri s-au enervat, iar femeia a fost de acord să coboare din avion după conversațiile cu poliția și căpitanul de zbor. Avionul a plecat la 7:41 AM pentru a doua oară.

Femeia a fost luată în custodie și transportată într-o unitate de sănătate mintală pentru a fi evaluată în conformitate cu Legea Baker, din cauza comentariilor sale către oficiali, potrivit Wood.

Legea Baker este o lege din Florida care permite funcționarilor să rețină persoane care pot fi afectate din cauza bolilor mintale.

Wood a spus că femeia, care nu este numită de poliție pentru că a fost luată în arest conform Legii Baker, nu a fost încă acuzată, dar ar putea fi depuse acuzații penale.