Reclamă

Medicii sunt în alertă după ce un virus periculos a făcut victime și în țara noastră. Bărbatul a pierdut lupta cu viața după ce a fost infectat. Există 5 simptome la care trebuie să fim foarte atenți.

Un virus periculos a făcut prima victimă în România

Perioada verii înseamnă și lunile în care insectele, în special țânțarii își fac de cap. Pe lângă faptul că în urma mușcăturilor acestora ești lăsat cu o senzație neplăcută de mâncărime, expun oamenii unui pericol enorm.

Țânțarii sunt purtători ai virusului West Nile, originar din Uganda. Oamenii iau virusul prin simpla înțepătură a acestora, iar boala se manifestă la scurt timp. Așa a murit recent un român, care a dezvoltat o formă gravă a afecțiunii.

La majoritatea persoanelor infectate cu virusul West Nile, simptomele sunt ușoare sau absente. Cu toate acestea, în cazurile mai grave, infecția poate duce la o boală numită encefalită sau meningoencefalită.

Aceasta implică inflamarea creierului și a membranei care îl înconjoară, determinând simptome precum febră, dureri de cap, oboseală, confuzie, tremurături, slăbiciune musculară și în unele cazuri poate duce la complicații neurologice severe.

Simptomele care ar trebui să te trimită direct la medic

Cel care a ridicat semnalul de alertă în ceea ce privește acest pericol este medicul Tudor Ciuhodaru. Acesta a dorit pe această cale să le transmită urmăritorilor săi din mediul online ce simptome pot indica că au fost infectați.

Sunt cinci semne de alarmă care impun prezentarea la urgență: febră ridicată însoțită de durere de cap intensă, vărsături, stare generală alterată, sensibilitate crescută la lumină apărute la 2-8 zile după înțepătura de țânțar., a transmis Ciuhodaru.

El a mai explicat că în cazurile grave, pot apărea și febră, cefalee, grețuri, vărsături, dureri musculare și articulare, dar și urticarie.

Din păcate, nu există niciun mod de prevenție pentru acest virus în afara de evitarea mușcăturilor de țânțari. Doar 1 din 150 de persoane infectate cu virusul West Nile dezvoltă simptome severe de boală.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro