Reclamă
Reclamă

Mai multe regiuni din Africa se confruntă cu o epidemie provocată de un virus deosebit de periculos. Iar alarmant este că în doar câteva luni de când au fost descoperite primele cazuri, sunt tot mai mulți bolnavi. Există deja și persoane care și-au pierdut viața.

Noul virus care-i înspăimântă până și pe cercetători se numește Marburg și este considerat la fel de periculos precum Ebola. O epidemie a fost descoperită într-o regiune Guineea de Est, iar ulterior s-a răspândit alarmant până în capitală.

Noile cazuri au fost raportate în provinciile Kie-Ntem, în est, Litoral, în vest, și Centro Sur, toate având granițe cu Camerun și Gabon. Mai exact, virusul a fost fost confirmat în 3 dintre cele 4 regiuni ale Guineei Est, ceea ce înseamnă că s-a răspândit cu rapiditate.

La începutul lunii ianuarie, erau doar 9 asemenea cazuri, care au fost confirmate și de medici. Din păcate, virusul a fost fatal pentru 7 dintre cei infectați, care au pierdut lupta cu boala, în ciuda eforturilor medicilor de-ai salva.

Reclamă

OMS trage acum un semnal de alarmă. Cazurile de Marburg ar fi, în realitate, mult mai multe. Și este crezut că virusul a făcut mult mai multe victime decât este cunoscut în mod oficial.

Tot mai multe țări din Africa descoperă infectări cu virusul Marburg

Acum, specialiștii în domeniul sănătății caută măsuri pentru prevenire răspândirii virusului. Cea mai mare temere este, bineînțeles, apariție unei epidemii pe scară largă.

Răspândirea virusului Marburg „este un semnal critic pentru intensificarea eforturilor de răspuns pentru a opri rapid lanțul de transmitere și pentru a evita o potențială epidemie pe scară largă și pierderi de vieți omenești”, a declarat dr. Matshidiso Moeti, directorul regional al OMS pentru Africa.

Iar Guineea de Est nu este singura țară de pe continent care se confruntă cu decese provocate de acest nou tip de infectare. Tanzania a anunțat marți că cinci persoane au murit din cauza virusului, în timp ce țara vecină Uganda, care a avut ultima epidemie în 2017, a declarat că se află în „alertă maximă”.

Notă de redacție: Informațiile din acest articol au scop informativ.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro