Meteorologii anunță pătrunderea unui val de aer polar pe teritoriul țării noastre după înregistrarea temperaturilor record în weekend.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a adus la cunoștința publicului că în această săptămână vor fi înregistrate temperaturi extrem de scăzute în întreaga țară, cu minime care vor ajunge chiar la -11 grade Celsius.

De asemenea, se așteaptă și ninsori în zonele montane, precum și în alte regiuni de relief mai joase.

Citește și:

VIDEO!!! Gabriela Cristea „Cineva mi-a zis: ‘Arăți ca o balenă. N-am să permit nimănui să mă jignească”: Vedeta TV Răbufnește Împotriva Criticilor și Promovează Frumusețea Naturală

Preot Corupt a Încercat să Profite sexual cu ajutorul Bisericii de o Enoriașă! Fata a făcut screenshot la toată conversația!

Preoții care cer „Donații” pentru Înmormântări , Parastase sau Căsătorii se pot fi dați Afară din Biserică. Descoperă unde îi poți reclama

Masa de aer rece și temperaturile scăzute înregistrate în jumătatea nordică a țării

Conform informațiilor transmise de directorul ANM, masa de aer rece a coborât asupra teritoriului României astăzi. Astfel, în jumătatea nordică a țării, temperaturile de astăzi nu au depășit 4 grade Celsius la amiază.

Acest lucru vine după ce, ieri, în partea vestică a țării, temperatura a atins chiar și 20 de grade Celsius. Aceste schimbări bruște de temperatură și de lațime geografică se datorează acestui val de aer polar care a cuprins România.

Cod roșu de viscol și ninsori în România! Care sunt județele în care vremea face ravagii

Valul de aer polar se va extinde în sud și sud-estul țării

De la începutul săptămânii, această masă de aer rece va cuprinde și regiunile de sud și sud-est ale României, ceea ce înseamnă că debutul săptămânii va fi caracterizat de o vreme mai rece decât în mod obișnuit.

Se estimează că temperaturile maxime vor ajunge la 3-4 grade Celsius, inclusiv în Capitală, iar minimele vor scădea până la -11 grade Celsius în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Creșterea treptată a temperaturilor de la mijlocul săptămânii

Cu toate acestea, de la mijlocul săptămânii, se așteaptă o creștere a temperaturilor, care se vor apropia de valorile normale pentru această perioadă.

Astfel, temperaturile maxime vor varia între 1 și 8 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între -5 și 5 grade Celsius. Totuși, o altă schimbare a vremii va fi precipitațiile care se vor manifesta în această perioadă.

Ninsori și precipitații în zona montană și zonele joase de relief

Se estimează că va ninge în zona montană, cu prevalența ninsorilor. Cu toate acestea, specialiștii meteorologi nu exclud posibilitatea ca în zonele joase de relief să apară precipitații sub formă de ploaie și lapoviță.

Această situație se datorează temperaturilor scăzute care favorizează acest context meteorologic. De asemenea, se preconizează formarea unui nou ciclon în Mediterană, care va contribui la aceste condiții meteorologice.