Un ucigaș din Statele Unite, care a fost programat pentru a fi executat în statul Missouri, ar putea obține o amânare, dat fiind faptul că are o problemă de sănătate rară, care i-ar provoca un deces groaznic.

Injecția letală ar fi trebuit să i se facă bărbatului Marți seara, din cauza infracțiunilor grave săvârșite, printre care: răpire, viol și crimă.

Militanții pentru drepturile omului îi cer însă guvernatorului statului american să-i ofere inculpatului o amânare a execuției, fiindcă acesta suferă de „Hemangiom Cavernos”, afecțiune care a determinat apariția unor tumori pline de sânge în gât și craniu.

Conform spuselor Uniunii Libertăților Civile din America, injecția letală ar face ca tumorile respective să se spargă, fapt ce ar însemna că execuția ar fi „una dintre cele mai groaznice din istoria SUA”.

Criminalul, în vârstă acum de 51 de ani, ar fi comis o dublă crimă în anul 1996. Atunci, el ar fi împușcat-o mortal pe fosta sa prietenă și pe partenerul ei ulterior. Înainte de asta, inculpatul ar fi răpit-o și violat-o pe femeie.

După cele două crime, ar fi încercat și uciderea fiului de 6 ani al iubitului femeii, însă nu a reușit.

Individul a fost prins după ce, într-un schimb de focuri, a rănit un polițist, reușind să scape. A fost din nou capturat, însă, după ce a atacat-o pe mama fostei partenere cu un ciocan.