Un tată din Maryland a fost arestat după ce i-a înmânat fiului său – care i-a spus că are gânduri sinucigașe – o pușcă și i-a spus: „Doar fă-o”.

Anthony Jerome Lewis, 46 de ani, a fost luat în arest săptămâna trecută după incident. Nu este clar când s-a întâmplat totul, însă fiul lui Lewis a declarat miercuri anchetatorilor că a fost abuzat în multe ocazii între lunile ianuarie și iunie ale acestui an.

Lewis, din Odenton, în județul Anne Arundel , i-a spus fiului său „să o facă” și „să o termine acum” înainte ca băiatul să plece și să meargă în camera lui și să încuie ușa.

Adolescentul le-a spus autorităților că există o serie de alte incidente abuzive datorate tatălui său. El a spus că, într-o perioadă de șase luni, la începutul acestui an, Lewis l-a lovit de cel puțin trei ori cu o curea, potrivit WMAR-TV .

Cu altă ocazie, fiul lui Lewis a susținut că a fost sufocat atât de tare încât a văzut „culori ciudate”. El a spus că a fost luat de la școală pentru „școlarizare la domiciliu”, dar în cele din urmă a sfârșit făcând treburi în jurul casei.

Băiatul a spus că a fost hrănit cum trebuie, dar i s-a permis să folosească baia doar atunci când a cerut permisiunea. El a spus autorităților că este „forțat să rămână în camera lui fără televizor, telefon sau acces la internet atunci când nu face treburile”.

În cadrul unei audieri joi, Lewis a fost dispus să nu aibă niciun contact cu copilul său. Se pare că judecătorul l-a numit un risc pentru siguranța publică, însă Lewis a susținut că nu este o amenințare pentru fiul său și nici nu este un risc.

El a fost acuzat de agresiune de gradul unu și doi, constrângere, participare și furnizarea mijloacelor de sinucidere asistată, pericol nechibzuit, utilizare a armelor de foc și abuzuri pentru copii.