Jaffrey Langford, un tânăr de 24 de ani din Utah, a fost arestat de către polițiști deoarece a furnizat informații contradictorii cu privire la moartea mamei sale, Graciela Holker.

În primă fază, poliția a răspuns unui apel din care reieșea că o femeie de 54 de ani s-a sinucis în propria casă. În timp ce patrula de poliție a ajuns la casa femeii, Langford ar fi părăsit apartamentul, acoperit de ceea ce părea a fi sânge.

Unul dintre ofițerii de serviciu a declarat că: „Jeffrey avea o substanță de culoare roșiatică pe față și o îmbrăcăminte ce prezenta urme de sânge. Acesta prezenta semne ca s-ar afla în stare de ebrietate”.

După mai multe audieri, tânărul a declarat că: „ mama sa s-a împușcat în fața lui, dar era încă în viață și suferea”, a spus un ofițer de poliție. Totodată, el a spus că: „Jeffrey a declarat că nu dorea ca ea să simtă durere sau să fie o legumă, așa că a împușcat-o o dată în spatele capului cu revolverul în timp ce ea era încă în viață.”
Langford a fost arestat și acuzat de crimă de gradul I, obstrucționarea justiției și de purtare a unei arme periculoase sub influența alcoolului și a drogurilor.