Un tânăr din județul Sibiu a uimit pe toată lumea cu tupeul de care a dat dovadă. A furat o mașină de poliție în timpul nopții și a început să efectueze filtre, dându-se drept agent rutier. 

Tânărul în vârstă de 23 de ani și-a dorit să încerce o experiență nouă după ce a consumat alcool, dar joaca sa nu a ținut mult. În toiul nopții a furat o autospecială și a pretins că este agent rutier. Ca și cum nu era de ajuns, a oprit un participant al traficului și i-a cerut permisul de conducere.

În prezent, se află la pe mâna polițiștilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Sibiu. Inițial, el a fost prins de oamenii legii la volanul unei mașini neînmatriculate.

„La data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 00,40, un tânăr, în vârstă de 23 de ani, domiciliat în comuna Roşia, a fost depistat conducând un autoturism pe strada Banatului din municipiul Sibiu, rezultatul testării sale alcoolscopice fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. În privinţa autoturismului condus, poliţiştii au constatat că este neînmatriculat.

Tânărul a fost însoţit la o unitate medicală, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, ulterior fiind condus la sediul Biroului Rutier Sibiu, pentru întocmirea documentelor, în vederea efectuării de cercetări penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.”, se arată în comunicatul IPJ Sibiu.

Social media

Un alt șofer a sesizat că tânărul a furat mașina de poliție și a anunțat autoritățile. Autovehiculul se afla în fața sediului unității. El se afla sub influența băuturilor alcoolice, dar a fost prins și este anchetat.

Ulterior, în aceeaşi noapte, în jurul orei 02,55, prin apel 112, un conducător auto a sesizat faptul că, în timp ce se afla pe Bulevardul Mihai Viteazu din municipiul Sibiu, un bărbat îmbrăcat în ţinută civilă a coborât dintr-o autospecială de poliţie şi i-a solicitat permisul de conducere. De asemenea, persoana care a făcut sesizarea a precizat şi faptul că bărbatul respectiv s-ar fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.”, a anunțat IPJ Sibiu.