Reclamă
Reclamă

Un tânăr și-a câștigat renumele de „campion” al hoților din Iași, după ce a dat 9 spargeri în 90 de minute. Bărbatul a fost identificat rapid de anchetatori datorită hainelor pe care le purta, aceleași cu cele din fotografiile de profil de pe Facebook și TikTok. Ulterior, alte 5 firme l-au reclamat pe hoț, ducând numărul total al spargerilor la 14. Pentru acestea, bărbatul a fost condamnat la 4 ani de închisoare, la care se adaugă alte 271 de zile de detenție dintr-o pedeapsă anterioară, conform Ziarului de Iași.

Tânărul a acționat în noaptea de 17/18 februarie 2022, începând cu o jumătate de oră după miezul nopții. Prima spargere a fost la un magazin din apropierea Prefecturii Iași, după care a vizitat alte 8 magazine în doar 90 de minute. În plus, anchetatorii au primit reclamații pentru încă cinci spargeri comise în aceeași noapte.

Printre țintele tânărului se numără un magazin alimentar, de unde a plecat cu 450 de lei după ce a forțat ușa cu o șurubelniță. Deși magazinul avea sistem de alarmă, hoțul a reușit să fugă înainte de sosirea agenților de securitate. A încercat să spargă și alte magazine, însă nu a reușit să intre în toate. Spre exemplu, la un alt magazin ușa nu a cedat, iar la o patiserie, deși a reușit să intre, nu a găsit nimic de valoare.

Reclamă

Tânărul a fost identificat datorită hainelor pe care le purta, aceleași cu cele afișate pe profilurile sale de Facebook și TikTok. Pentru cele 14 spargeri comise în noaptea respectivă, a fost condamnat la 4 ani de închisoare, pedeapsă la care se adaugă 271 de zile dintr-o condamnare anterioară. Totodată, va trebui să achite 4.000 de lei pentru reparațiile necesare la ușa primului magazin atacat.

Sentința pronunțată de Judecătoria Iași nu este definitivă și poate fi contestată, conform sursei citate.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro