Un tânăr de 36 de ani din Caraș Severin a fost găsit decedat de rude după ce sa culcat în camera fratelui său, proaspăt înmormântat.

Reclamă

Cumplitul accident sa întâmplat în urmă cu câteva zile. Tânărul sa întors în țară pentru înmormântarea fratelui său, iar după terminarea ceremoniei a mers în camera acestuia pentru a se odihni. În dimineața următoare, rudele l-au găsit decedat.

Incidentul sa petrecut din cauza fisurilor existente în soba de teracotă din cameră, tânărul murind în somn, asfixiat din cauza nivelului ridicat de monoxid de carbon, acesta fiind foarte greu de depistat.

Reclamă

Specialiștii trag un semnal de alarmă, precizând că în perioada anotimpului rece sunt din ce în ce mai multe cazuri de asfixieri și incendii provocate de improvizațiile surselor de căldură.

Aceștia pun o mare importanță pe verificarea sobelor, centralelor și coșurilor de fum înainte de punerea în funcțiune.

Simptomele unei posibile intoxicații cu monoxid de carbon sunt durerile de cap, greața și starea de moleșeală sau leșin.

Specialiștii recomandă ca, în cazul în care aveți aceste simptome și considerați că monoxidul de carbon este cauza, să deschideți ferestrele, să părăsiți incinta sau locuința respectivă și să sunați la serviciul de urgențe.

Pentru a preveni astfel de cazuri, este recomandat montarea detectoarelor de monoxid de carbon, sisteme care ne avertizează sonor cu privire la eventualele riscuri.