Reclamă
Reclamă

Un tânăr de 31 de ani din Argeș a avut o idee neinspirată în momentul în care trebuia să susțină proba practică pentru obținerea permisului auto. Într-o acțiune care a șocat examinatorii și polițiștii prezenți, bărbatul s-a prezentat în fața lor mirosind puternic a alcool. Această situație a determinat examinatorul să solicite testarea cu alcooltestul.

Unul dintre examinatorii Serviciului Permise a cerut testarea cu alcooltestul pentru tânărul de 31 de ani. Acesta prezenta o halenă alcoolică evidentă, iar polițistul a luat decizia de a nu-l lăsa să urce la volan.

Candidatul a fost supus testului de către polițiștii Biroului Rutier Pitești, iar rezultatul a confirmat faptul că acesta consumase băuturi alcoolice. Nivelul de alcoolemie în aerul expirat a fost de 0,31 mg/l alcool pur.

Respins la proba practică, dar fără consecințe contravenționale

Potrivit informațiilor furnizate de Mediafax, tânărul a fost declarat „respins” la proba practică pentru obținerea permisului de conducere.

Reclamă

Cu toate acestea, nu va răspunde contravențional pentru că nu a condus efectiv. Este important de menționat că astfel de situații sunt considerate de neiertat și nu vor fi trecute cu vederea, indiferent de scuzele invocate.

Un tânăr din Argeș s-a prezentat la examenul auto băut. Gestul examinatorului

Atenționare către candidați

Adu Perianu, prefectul județului Argeș, a dorit să atragă atenția tuturor candidaților asupra gravității acestor situații. El a subliniat că astfel de fapte nu vor fi tolerate și că nu există scuze pentru a urca la volan după consumul de alcool sau alte substanțe interzise. Nu este vorba doar despre viața celui care comite astfel de gesturi, ci și despre siguranța celorlalți participanți la trafic, fie că sunt șoferi sau pietoni.

„Țin să le atrag atenția tuturor candidaților că astfel de situații sunt de neiertat și că nu le vor fi trecute cu vederea, indiferent de scuzele invocate. Tânărul de astăzi a spus că a consumat alcool în ziua de ieri, dar este irelevant. Condamn dur orice faptă, dar și tentativă, de a urca la volanul unui autoturism după consumul de alcool sau orice fel de substanțe interzise pentru că nu este în joc doar viața celui care face un astfel de gest, ci și a celorlalți participanți la trafic, indiferent că vorbim despre șoferi sau pietoni”, a declarat adu Perianu, prefectul județului Argeș.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro