Reclamă
Reclamă

Un tânăr de 20 de ani din Buzău a murit înecat sâmbătă dimineață în stațiunea Costinești. Tragedia a avut loc într-un context în care, în toate stațiunile din sudul litoralului românesc, salvamarii au arborat steagul galben din cauza valurilor mari.

Incidentul s-a produs dimineața, când mai mulți angajați de pe plajă au observat cum trei tineri au intrat în apă, iar unul dintre ei nu a mai reușit să iasă la mal. Salvamarii au intervenit rapid pentru a-l scoate pe tânăr din apă, iar două echipaje medicale, unul de la SMURD și unul de la Ambulanța Constanța, au ajuns de urgență la fața locului.

Din păcate, în ciuda eforturilor intense de resuscitare care au durat aproximativ o oră, tânărul nu a mai putut fi salvat. „Este o mare pierdere, iar noi continuăm să avertizăm turiștii să nu intre în apă atunci când steagul galben este arborat,” a declarat un salvamar din Costinești.

Reclamă

Steagul galben este arborat în toate stațiunile din sudul litoralului, de la Eforie până la Mangalia, și indică pericolul reprezentat de valuri mari și curenți puternici. Salvamarii insistă ca turiștii să fie extrem de precauți și să respecte avertismentele afișate pentru a evita astfel de tragedii.

Acest tragic incident subliniază importanța respectării avertismentelor salvamarilor și a evitării riscurilor inutile în condițiile în care marea este periculoasă. Autoritățile locale și salvamarii continuă să monitorizeze situația și să ofere sprijin și informații turiștilor pentru a preveni alte astfel de evenimente tragice.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro