Reclamă
Reclamă

Un tânăr absolvent de doctorat de origine chineză, Gouming Martens, adoptat la vârsta de 4 ani de un cuplu din Țările de Jos, și-a găsit părinții biologici după o căutare intensă de 12 ani. Martens, născut Gou Yongming, a dispărut în 1994 într-o gară din provincia Sichuan și a ajuns într-un orfelinat din Jiangsu.

În 1996, a fost adoptat de Jozef și Maria Martens, care l-au numit Gouming. După ce a crescut, tânărul a început să-și caute originile, fiind susținut de părinții săi adoptivi.

În 2007, prima încercare de a găsi orfelinatul a eșuat din cauza desființării acestuia. Gouming nu a renunțat și a învățat din nou mandarina pentru a continua căutările. În 2012, s-a înscris la Baobeihuijia, o organizație de voluntariat pentru reîntregirea familiilor.

Reclamă

În octombrie anul trecut, Gouming a aflat că ADN-ul său se potrivește cu cel al unei femei, Wen Xurong, care se dovedise a fi mama lui. Wen și soțul ei, Gao Xianjun, nu încetaseră niciodată să-l caute pe fiul lor pierdut, Gao Yang. În 1994, în urma atacului unei bande, familia a fost despărțită.

Wen a fost răpită și, sub constrângere, a rămas însărcinată. După ani de boală mintală, s-a recăsătorit și a avut o fiică, în timp ce Gao senior a căutat neîncetat fiul dispărut, pierzându-și viața în 2009. În 2017, fratele lui Gao a reînceput căutarea.

Într-o coincidență fericită, Gouming a fost anunțat de potrivirea ADN-ului chiar de ziua sa de naștere, pe 12 octombrie. Din păcate, mama sa adoptivă murise cu puțin timp înainte, dar tatăl său adoptiv a fost alături de el.

Gouming s-a întâlnit cu Wen și frații săi vitregi în februarie și a vizitat mormântul tatălui său biologic. Unchiul său i-a înmânat compensația pentru demolarea casei tatălui. „Știam că mă caută și așteptau să vin acasă”, a declarat tânărul.

Acesta a promis să revină anual în China pentru a-și întâlni familia, iar povestea sa a emoționat numeroși oameni pe rețelele sociale.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro