Un tânăr a devenit viral pe TikTok cântând manele în limba engleză. Poate vă veți întreba cum. Ei bine, tânărul interpretează melodii celebre de la noi într-o variantă actuală. 

Dael Damsa, tânărul care cântă manele în limba engleză

Într-un videoclip încărcat recent pe TikTok, Dael Damsa interpretează în limba engleză melodia „Toate pozele” a lui Nicolae Guță. Tânărul se bucură de mii de vizualizări și comentarii. Fanii îl încurajează pe artistul în devenire să treacă la nivelul următor: propriile lui piese.

Cine este Dael Demsa

Dael Demsa sau Dragos Demsa, pe numele lui real, este un tânăr absolvent al „Academiei de Studii Economice” din București. Acesta este pasionat de muzică din copilărie. Dael Demsa a și avut câteva colaborări cu artiștii care au debutat în industrie.

Cum a ajuns acesta să facă muzică? Probabil vă veți gândi la lecții de canto sau cu ajutorul unui profesor, însă realitatea este alta. Totul a pornit pe baza unei provocări lansate chiar de el pe TikTok, trend care a devenit viral ulterior.

Provocarea era următoarea: publicul trebuia să recunoască refrenul unor melodii celebre provenite din genuri diverse, de la manele la stilul balcanic. Dificultatea pentru urmăritorii săi a constat în faptul că Dael Demsa a ales să fredoneze aceste melodii în limba engleză. Acesta a fost momentul când tânărul a devenit cunoscut. El a integrat toate melodiile care s-au bucurat de succes în cadrul unui proiect pe aceeași platformă care l-a ajutat să devină celebru și anume TikTok.

Proiectul internațional al lui Dael Demsa

În prezent, proiectul lui Dael Demsa este unul la nivel internațional și constă în combinarea genului pop cu manele. Acesta este considerat primul român care vine cu o astfel de idee, iar publicul apreciază creativitatea tânărului. Prima melodie cu care a devenit cunoscut este un rework a melodiei „Alo, Alo”, a lui Adrian Minune, care în limba engleză a fost tradusă „Hello, Hello” de tânărul artist. Dael Demsa nu s-a oprit doar la a înregistra remixul, ci a și filmat un videoclip, care a devenit celebru pe TikTok.

„Prin acest proiect mi-am dorit să demolez niște bariere, niște idei preconcepute legate de genul muzical manele/muzică de petrecere, fiindcă românii sunt cumva situați în două tabere când vine vorba despre acest gen muzical, asta în ciuda faptului că majoritatea românilor ascultă manele asumat sau neasumat, pe bune sau în mod ironic.

Vreau să arăt că dincolo de forma de interpretare și de prezentare, strict caracteristice genului muzical cu care putem să fim pro sau contra, indiferent dacă suntem ascultătorii acestui stil muzical sau nu, majoritatea interpreților care provin din această zonă sunt înzestrați nativ cu niște calități și aptitudini muzicale demne de invidiat.”, a declarat Dael Demsa într-un interviu pentru Libertatea.ro.
„Fiindcă aceste hituri au un așa mare potențial din punct de vedere muzical, îmi doresc să duc acest gen muzical pop fusion la un alt nivel și să îl prezint  pe plan internațional, întregii lumi, într-o formă mainstream, radio friendly”, a declarat tânărul pentru aceeași sursă.