Reclamă

Pe pagina de Facebook a Asociației Pro Consumatori a anunțat pericolul care se află în înghețata Haagen Dazs de vanilie. S-a depistat în concentrația ei limita depășită de 1970 de ori a oxidului de etilenă.

Mihai Ponea, fostul vicepreședinte ANSVSA care în prezent ocupă funcția de  director executiv la DSVSA Vaslui, a explicat detaliat ce este oxidul de etilenă.

,,Oxidul de etilenă este un gaz lichefiat, incolor, foarte toxic, foarte inflamabil, foarte instabil, cu miros eteric. Este clasificat ca substanţă mutagenă de categoria 1B, ca substanţă cancerigenă de categoria 1B și ca substanță toxică pentru reproducere de categoria 1B în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1272/2008 privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea substanţelor şi amestecurilor”, a notat acesta pe pagina sa de Facebook.

Pericolul din înghețata Haagen Dazs. Loturi întregi au fost retrase de pe piață

Anunțul a fost făcut chiar de către Asociația Pro Consumatori, pe pagina oficială de Facebook. S-a luat urgent această decizie, după ce a fost depășită considerabil procentul unei substanțe care este interzisă în Europa.

reginamaria.ro

“De 1970 de ori a fost depașită limita detectabilă a oxidului de etilenă (0,01mg/kg) din înghețata Haagen Dazs cu extract de vanilie!!!

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor ne-a comunicat faptul că oxidul de etilenă din înghețata Haagen Dazs cu extract de vanilie din loturile retrase de la comercializare în urmă cu 3 săptămâni din cele 1.906 magazine a avut valori cuprinse între 1,7 mg/kg și 19,7 mg/kg”, a informat pe Facebook Asociația Pro Consumatori.

Asociația a precizat în cadrul aceleiași postări faptul că oxidul de etilenă a fost interzis ca pesticid în anul 1991. Din anul 2011, această substanță este interzisă în furaje și alimente.

social media

,,În Uniunea Europeană oxidul de etilenă a fost interzis ca pesticid în anul 1991, iar din anul 2011 nu mai este permisă în nicio cantitate prezența acestuia în furaje și alimente.

În Uniunea Europeană este permisă folosirea oxidului de etilenă doar ca substanță de sterilizare a echipamentelor medicale, fiind cunoscut ca un puternic bactericid și virucid”, a mai adăugat Asociația Pro Consumatori.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro