Reclamă
Reclamă

Un soldat ucrainean a postat pe rețelele sociale dialogul pe care l-a avut cu o bătrână din Torețk, un oraș din regiunea Donețk aproape distrus de atacurile rusești, pe care a vrut să o evacueze și să o ducă la Kiev, unde se află și fiica ei. În ciuda încercărilor soldatului de a o convinge, bătrâna a refuzat să plece și i-a transmis un mesaj emoționant fiicei sale.

Imaginile video, greu de privit, încep cu soldatul ucrainean filmând peisajul devastat din Torețk, unde doar câteva clădiri mai sunt în picioare. Acesta întreabă cu voce tare dacă mai este cineva care dorește să fie evacuat, continuând să filmeze clădirile avariate și sunetele exploziilor din fundal. Apoi se întâlnește cu o bătrână, pe care se oferă să o ducă la Kiev.

Centrul orașului a fost bombardat masiv, încearcă soldatul să o convingă.

Reclamă

Nu vreau. Nu plec nicăieri, mulțumesc, răspunde bătrâna, dând din cap negativ, în timp ce pe fundal se aud explozii și se vede un apartament arzând într-un bloc. Sunt pregătită pentru orice, sunt aici, nu plec.

Bătrâna înregistrează apoi un mesaj pentru fiica ei, pe care soldatul ucrainean îi promite că-l va transmite. – Olia, nu-ți fă griji pentru mine. Transmite-le salutările mele lui Andriușenka și Lenocica. Spune-le să nu-și facă griji. Aici se dau lupte, așa că nu avem semnal, nu avem curent. Totul o să fie bine, totul o să fie bine. Dumnezeu să vă binecuvânteze. Nu plec nicăieri. Nu vreau să plec nicăieri. Dumnezeu să vă binecuvânteze, adaugă bătrâna cu voce tremurată, în vreme ce soldatul care a filmat scena abia își reține lacrimile.

Apoi, soldatul nu mai insistă și o lasă pe bătrână să rămână în oraș, iar femeia îi mulțumește.

Rusia a revendicat recent cucerirea aşezării Şumî, în apropiere de Toreţk, oraş din estul Ucrainei vizat de un număr în creştere de atacuri de la începutul lunii. Şumî, un mic sat, este situat în apropiere de Toreţk, un oraş important în acest sector de front din regiunea Donețk. Cucerirea acestei așezări ar permite armatei ruse să avanseze spre Kostiantinivka și mai departe, spre Kramatorsk.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro