Camera Deputaților a adoptat  în calitate de for decizional proiectul de lege care vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor pe jumătate de normă. Propunerea legislativă votată vizează modificarea Codului Fiscal începând cu ianuarie 2020. Din 280 de voturi, a existat un singur deputat care consideră că nu este necesară abrogarea acestei legi, iar alţi doi s-au abţinut.

Deputatul PSD Roxana Mînzatu, fost ministru al Fondurilor Europene, a fost singurul deputat care a votat  împotriva adoptării acestui proiect. De asemenea, au existat şi două abţineri, cele ale deputaților Remus Borza și Nicolae Andrei.

Potrivit cdep.ro, au fost înregistrate 280 de voturi pentru adoptarea proiectului de lege.

„Având în vedere toate efectele negative generate de acciza majorată pentru carburanți și de supra-impozitarea contractelor de muncă cu timp parțial (prin modalitatea de determinare a bazei de calcul pentru contribuțiile sociale și a contribuțiilor de asigurări de sănătate), propunem următoarele măsuri:

– Diminuarea accizei la carburanți, la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017;

– Eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă cu timp parțial și aplicarea unei baze de calcul pentru contribuțiile sociale și a contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate în funcție de salariul realizat și nu în funcție de salariul de bază minim brut pe țară, care ține de o decizie discreționară a Guvernului”, se prezintă în expunerea actului normativ, potrivit cdep.ro.