Un sat din Suedia a fost scos la vânzare. Satul se află la o oră și jumătate distanță de capitala Stockholm și include o fântână, un centru SPA, un spital, o biserică și locuințe.

Un sat din Suedia a fost scos la vânzare

Satra Brunn este un „sat de wellness” va fi vândut pentru 7 milioane de dolari. Satul datează din 1700, când medicul Samuel Skragge a descoperit sursa de apă de la Satra și a cumpărat pământul din jur. A construit apoi o fântână, un spital, o biserică și locuințe, potrivit CNBS.com.

Acest lucru se întâmpla  într-o perioadă în care izvoarele naturale au crescut în popularitate. Deoarece se credea că băutul și scăldatul în apă acestora are un efect de reechilibrare și vindecare asupra sănătății și bunăstării.
Povestea despre „proprietățile vindecătoare” ale apei din Satra Brunn s-a răspândit, atrăgând elita locală care a construit case. Acestea au fost donate proprietarilor de atunci ai terenului.

Oaspeții au fost invitați să bea din apa satului în fiecare zi. Au fost, de asemenea, oferite băi calde sau reci, pentru că se credea că ajută în cazul dezechilibrelor emoționale.

Apoi, în anii 1740, terenurile și casele au fost cumpărate de un episcop din orașul Vasteras. Iar  câțiva ani mai târziu le-a donat Universității Uppsala, una dintre universitățile de top din Suedia. Începând cu 2015, în sat a funcționat și o afacere de îmbuteliere, care este inclusă în vânzare. Numai unul dintre cele șapte izvoare este recunoscut pentru puritatea apei.

Satul însuși se întinde pe aproape 60 de acri, cu alte 84 de hectare de teren nedezvoltate incluse în achiziție.

Satra Brunn și toate bunurile sale imobiliare sunt înregistrate ca o companie limitată, ceea ce înseamnă că nu există restricții pentru cumpărătorii străini, potrivit brokerului Jonas Martinsson, care a descris arhitectura satului drept o „plimbare în timp”.

Fastighetsmakleri, un afiliat al imobilelor internaționale Christie din Suedia, deține listarea.