Povestea uimitoare a unui român cu fler în afaceri devine deja celebră, pe măsură ce succesul lui crește. Este vorba despre Ovidiu Olea, un antreprenor stabilit în Honk Kong. El a fost destul de inspirat, încât a știut să profite de situația grea în care se află lumea.

Totul a început atunci când antreprenorul a avut nevoie de măști pentru cei 20 de angajați ai săi. Intrigat de cât de greu este să faci rost de câteva sute de bucăți, Olea a decis să ia măsuri.

„Nu avem măşti, au spus farmaciile locale. Olea, dar dacă găsiţi dumneavoastră, le vom cumpărăm noi de la dvs”, scrie cotidianul britanic The Guardian despre începutul poveștii lui Ovidiu Olea.

Iar Olea, simțind oportunitatea de afacere a găsit. A importat întâi 500.000 măşti din Africa de Sud, de la o firmă locală și s-au epuizat în doar 6 ore. Așa că a comandat și mai multe. El a Ovidiu Olea a continuat să cumpere măşti N95 și a ajuns să colaboreze cu guvernul din Hong Kong, dar şi cu mai multe ţări europene.

Ovidiu Olea a angajat o firmă de securitate în Africa de Sud pentru a-i asigura protecţia transporturilor. 3 maşini şi 6 oameni înarmaţi au însoţit convoiul cu măşti de la Durban la Johannesburg, circa 500 de kilometri.

Olea vrea să aducă măști și în România

Românul, spune că ar vrea să aducă măști și în țara natală, dar că întâmpină probleme atât cu transportul, cât și cu costurile ridicate. El spune că preţul materialelor care filtrează aerul a crescut de la 2.500 euro la 70.000 euro pe tonă.

„Într-o primă fază, din China nu puteai să scoţi astfel de utilaje pentru că făceau parte din industria strategică. În Taiwan, nu prea se fabricau astfel de utilaje pentru măşti de copii, astfel că preţul era foarte ridicat. Între timp, China a permis exportul şi am cumpărat de acolo. Ideea era să le aduc în România, dar este problemă cu transportul, având în vedere restricţiile de circulaţie. Trebuie să mă duc la faţa locului, să găsesc teren, parteneri, muncitori, constructori. Din necesitate, prima maşină o vom instala în Hong Kong, asta ne va ajuta să vedem cum merge treaba”, a mai spus Ovidiu Olea, citat de The Guardian.