Un antreprenor din Timișoara, Petru, a adus un suflu nou în lumea deserturilor, prin crearea Langoșului Dubai, o combinație inedită între tradiționalele langoși și faimoasa ciocolată din Dubai, care a câștigat popularitate masivă pe platformele sociale.
Petru, care administrează de cinci ani o afacere cu langoși, povestește cum ideea a luat naștere în urma unei discuții cu familia și cu prietenii. „Eu eram mai speriat, că nu o să meargă, că nu știu ce…dar colegii mi-au zis ‘hai să încercăm!’. Eu nici nu am stat în rulotă când l-au promovat. E foarte bun, înainte l-am gustat toți. Eu cu asociatul și soțiile, copiii, cu părerea: Prinde bine, e ok gustul, nu prea multă ciocolată, să nu fie grețos, toate la gramaj”, a declarat Petru.
Langoșul a trecut prin mai multe transformări pentru a ajunge la varianta finală, fiind o rețetă unică, fără un ghid standard. „Topim ciocolata, după facem noi cataiful, îl amestecăm, îl punem la rece să se înmoaie și după îl presărăm cu fistic”, explică dezvoltatorul despre procesul de realizare a desertului.
În doar câteva zile de la introducerea sa, desertul a captat atenția vizitatorilor la un festival local, mulțimea fiind intrigată de noua invenție. Petru a observat că „la ultimul festival toți se uitau ‘uite, langoș Dubai!’. 95% din persoane, toți citeau acolo ‘langoș Dubai’”.
În contextul în care ciocolata Dubai a fost viralizată pe internet înainte de a intra în cofetării, încercările de a o integra în alte deserturi nu sunt noi. În Scoția, doi români au creat și ei o versiune care se remarcă printr-o umplutură cu gust de colivă.