Ioan Popa, primar al Reșiței, a renunțat la dreptul de a primi pensie specială, motivând că nu are nevoie de acest cadou din partea clasei politice și a încheiat un act notarial în acest sens.

Edilul din Caraș-Severin, afirmă în declarația sa, că renunță „de bunăvoie și irevocabil la dreptul conferit de lege” de a beneficia de indemnizația lunară pentu limita de vârstă, de care ar fi posibil să beneficieze drept urmare a mandatelor.

Primarul din Reșița, consideră că politicienii își acordă anumite avantaje în condițiile în care există deficiențe în aproape toate domeniile sociale, un astfel de beneficiu fiind pensia specială.

Decizia fostului patron și fondator al companiei Pangram, producător al pastelor Monte Banato, a fost să renunțe la acest cadou oferit „de o clasă politică iresponsabilă”.

Conform prevederilor art. 210 din OUG nr. 57/2019, ce vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020, indemnizațiiile lunare pentru limita de vârstă se vor acorda primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședințiilor consiliilor județene în cazul persoanelor ce au au deținut aceste funcții începând din anul 1992.

Ioan Popa se află la primul său mandat, însă intenționează să candideze și la următorul, după cum a anunțat deja.