Într-o lume în care politicienii ar trebui să fie exemple pentru cetățeni, sunt și cazuri care te lasă cu gura căscată.

Un astfel de caz s-a întâmplat zilele trecute în comuna Mânăstirea, județul Călărași. Florentina Dumitrescu, o femeie în vârstă de 42 de ani, susține că a fost bătută chiar în sediul primăriei, de către primarul Marian-Mugurel Iancu.

Totul a pornit de la un teren pe care îl deține mama Florentinei Dumitrescu în localitatea respectivă.  Potrivit acesteia, autoritățile au făcut o cadastrare prin fonduri europene, iar în urma acesteia, suprafețele terenului mamei Florentinei Dumitrescu au ieșit mult mai mari decât se scria pe titlurile de proprietate. Cele două femei se chinuie de mai bine de trei săptămână să rezolve situația, însă sunt ignorate total de cel care ar trebui să se ocupe de problemele cetățenilor.

De unde a pornit totul

„Mama a spus că ea nu își dorește diferența aia de 169 de metri și că vrem să se respecte vechile hotare de delimitare. A venit un domn foarte în vârstă, care nu a reușit să măsoare prima dată cum trebuie, a măsurat după coordonatele noi. Ulterior, pe 8 mai, mama s-a dus în audiență pentru a discuta problema cu domnul primar. Acesta a tratat-o cu indiferență totală și ne-a acuzat că am declarat teren mai puțin ca să nu plătim impozit. A avut un comportament groaznic vis-a-vis de mama, pe care a văzut-o doar de două ori în viața lui”, a declarat Florentina Dumitrescu pentru Substanțial.ro.

În urma acestui eveniment neplăcut, Florentina Dumitrescu a decis să se ducă împreună cu mama ei, să discute cu primarul Marian-Mugurel Iancu.

Primarul din Mânăstirea, comportament agresiv față de cetățeni

„Am stabilit să ne întâlnim pe 12 mai, să aducem actele pe care le avem și să vină să măsoare. Nu suntem singurele persoane care avem probleme acolo, până și dumnealui are un teren în apropiere care nu se știe de unde are mai mult. Nu suntem noi singurele nebune care ne-am dus acum să ne certăm. Problema este că cine a cumpărat lângă mine a intrat abuziv pe terenul meu, fără să îl intereseze. El a spus că așa i-a dat Primăria ultimul cadastru”, a mai explicat femeia.

Joi, 11 mai 2023, mama Florentinei Dumitrescu a sunat la Primărie pentru a i se confirma întâlnirea pe care o avea programată și pentru a i se spune dacă se vor face măsurătorile. Cei de la primărie i-au confirmat.

„Am ajuns acolo. Domnul primar nu era, iar eu mi-am permis să îl sun. M-am prezentat și l-am întrebat dacă întâlnirea mai este valabilă. Pe un ton foarte agresiv, mi-a spus că o să vină. Am așteptat, într-un final a apărut. Am stat mai mult de 10 minute la ușa Biroului dumnealui. A strigat-o pe mama până la urmă, pe numele de fată, de parcă dânsul este stăpân pe tot în acea comună”, a povestit Florentina Dumitrescu.

„Nu vrem nici măcar jumătate de centimetru mai mult!”

A fost prima întâlnire pe care a avut-o primarul comunei Mânăstirea cu Florentina Dumitrescu. Cu toate acestea, deși nu a văzut-o niciodată pe aceasta, edilul a avut un comportament extrem de agresiv. La întâlnire a fost prezent și angajatul de la Cadastru, care, la fel, le-a acuzat pe cele două femei că au îngrădit terenul. Lucru total neadevărat, după spusele femeii.

„Terenul ăla nu are absolut nimic, nu este îngrădit. La prima intervenție a mea, în care am spus că măsurătorile nu s-au făcut corect, prima replică a primarului a fost: „Ieși afară!”. M-am făcut că nu aud și m-am dus cu creionul să încerc să îi arăt domnului primar unde este problema. Mama avea actele terenului în mână, i-am spus că analizăm, să comparăm. Le-am spus că noi nu vrem nici măcar jumătate de centimetru mai mult, pentru că nici nu ai de unde să îl iei”, spune Dumitrescu.

Potrivit femeii, primarul s-a enervat în momentul în care femeia l-a întrebat dacă se vor face măsurătorile în ziua respectivă. Acesta a spus că nu, fiindcă aparatul de măsurare se află într-o altă localitate. În acel moment, Florentina Dumitrescu i-a explicat edilului că este a treia săptămână în care se chinuie să rezolve prolema.

„Am și eu serviciu. Nu lucrez la mătură, nu pot să vin de fiecare dată!”, i-a spus femeia.

Replica primarului a fost „Lucrezi la mătură, fă!”.

Marian-Mugurel Iancu a lovit o femeie chiar sub ochii angajaților

„În acel moment i-am spus bun, nu ne înțelegem, vom merge în instanță. Însă în mod normal, dacă mi-ați găsit mai mult, trebuia să mă notificați în scris. Eu dacă nu aflam că cel cu terenul de lângă mine a cumpărat și vrea să își îngrădească, eu nici până în momentul de față nu aflam că s-a găsit o suprafață mai mare decât aveam eu.

În momentul ăla, primarul s-a ridicat, a împins-o pe mama, a lovit-o de birou, și eu atât i-am spus „să fiți ai d**cu, cu primăria voastră”! În momentul ăla, a venit, m-a prins de mână, pe hol. M-a pus la perete și mi-a dat cu pumnul în gură”, ne-a explicat femeia.

Conform acesteia, angajații Primăriei au început să filmeze scandalul din Primărie, după ce primarul a lovit-o pe femeie. Îmbrâncită și cu buza spartă, Florentina Dumitrescu a sunat la 112. Ajunși la fața locului, oamenii legii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă.

Într-o lume în care politicienii ar trebui să fie exemple pentru cetățeni, sunt și cazuri care te lasă cu gura căscată. Un astfel de caz s-a întâmplat zilele trecute în comuna Mânăstirea, județul Călărași. Florentina Dumitrescu, o femeie în vârstă de 42 de ani, susține că a fost bătută chiar în sediul primăriei, de către primarul Marian-Mugurel Iancu.

A fost deschis dosar penal

„La data de 12 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ulmeni au fost sesizați, prin S.N.U.A.U., de către o femeie, de 42 de ani, cu privire la faptul că a fost agresată fizic într-o instituție publică, din comuna Mânăstirea, județul Călărași. În fapt, în jurul orei 10:12, în urma unor discuții în contradictoriu, a fost agresată fizic, fiind îmbrâncită și lovită în zona feței cu palma de către un angajat al instituției publice, în vârstă de 55 de ani”, se arată într-un comunicat al oamenilor legii.

Florentina Dumitrescu ne-a făcut public și certificatul medico-legal întocmit în urma acestui eveniment. De asemenea, potrivit acesteia, există imagini la Poliție cu lovitura pe care a primit-o.

Până la momentul apariției știrii, Primăria Mânăstirea nu a răspuns solicitărilor jurnaliștilor Substanțial.ro.