Reclamă
Reclamă

Un prieten din copilărie și vecin al președintelui american Joe Biden, pe vremea când acesta locuia în Scranton, Pennsylvania, i-a cerut public să se retragă din cursa pentru Casa Albă, având în vedere creșterea îngrijorărilor în Partidul Democrat referitoare la capacitatea sa de a-și îndeplini responsabilitățile funcției. Cererea a fost adresată de Jay Parini, poet și romancier care predă la Middlebury College din Vermont, prin intermediul unei scrisori deschise.

Scrisoarea, intitulată „Dragă Joe, a venit momentul să pleci acasă”, a fost publicată de Newsweek și adresează îngrijorările legate de capacitatea cognitivă a liderului american.

Parini menționează în scrisoare legăturile sale profunde cu Biden – mama sa a fost prietenă cu mama președintelui, iar el i-a fost ocazional babysitter lui Biden în copilărie. El și-a exprimat respectul pentru Biden, declarând: „Puțini lideri în istoria Americii au avut o inimă atât de mare sau simțul echilibrului pe care îl ai tu. Dar acum ești în vârstă, ca și mine. Știu ce înseamnă să încerci să-ți iei energia cu forța pentru a putea să mergi înainte în fiecare zi. Corpurile noastre nu mai cooperează așa de bine cum o făceau pe vremuri. Uneori te doare și încercând să te ridici din pat dimineață”.

Reclamă

Scrisoarea vine într-un moment dificil pentru campania lui Biden, după ce președintele a avut o prestație dezamăgitoare la dezbaterea cu contracandidatul său, Donald Trump, de vineri.

„Am plâns, am plâns pentru tine, pentru țara noastră. Ești un om integru, Joe, și trebuie să te retragi. Fă-o pentru țară și pentru partid. Amenințarea a patru ani cu Trump, un om fals, un escroc, este existențială”, a încheiat Parini.

Astfel, Jay Parini a adus în atenția publicului americani necesitatea evaluării situației prezente de către liderii Partidului Democrat, subliniind astfel preocupările sale privind viitorul politic al Statelor Unite.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro