Un preot a dus slujbele religioase la alt nivel. El sfințește telefoanele credincioșilor săi

Un preot s-a adaptat la nevoile credincioșilor din timpurile noastre. Așa că la sfârșitul slujbei, pe lângă binecuvântările tradiționale, face un lucru neașteptat. El adună toate telefoanele, pe care le sfințește cum se cuvinte. Duhovnicul susține că are un motiv întemeiat să facă asta.

Se întâmplă în Italia, unde preotul Giorgio Mariotti sfințește la o biserică din provincia italiană Perugia. El s-a făcut cunoscut foarte repede după ce a început să binecuvânteze smartphone-urile, tabletele și laptop-urile enoriașilor din parohia sa.

Chiar dacă pare de necrezut, această slujbă are loc în fiecare săptămână, la finalul Liturghiei. Duhovnicul adună toate dispozitivele enoriașilor adunați la slujbă, apoi le binecuvântează.

De ce binecuvântează preotul telefoanele oamenilor

Există și un scop bine întemeiat pentru care preotul face acest lucru. El a explicat că slujba are rolul de a proteja atât telefoane, cât și pe enoriași de știrile false ce circulă pe internet, dar și de toată ura de pe social media.

Este o modalitate de a reaminti tuturor cât de importante sunt cuvintele noastre și mesajele pe care le transmitem cu ajutorul acestor instrumente. La sfârșitul Liturghiei, am cerut o binecuvântare de la Sfântul Biagio, ca aceste mijloace de comunicare să fie ținute departe de știrile false., a declarat el.

Pe lângă binecuvântarea pe care o acordă telefoanelor mobile, preotul organizează și concursuri în parohia sa. Recent, a decernat premiul concursului numit „Telefoane mobile și vești bune”. Iar în trecut a binecuvântat și diferite obiecte de uz casnic, cum ar fi polonice, linguri și alte ustensile.

Ideea de a elibera de energii negative dispozitivele nu-i aparține însă, în totalitate. Giorgio Mariotii a mărturisit că această idee a fost preluată.

S-a inspirat de la un alt preot din Anglia, care sfințea telefoane mobile și tablete încă de la începutul anilor 2000. Doar în ultimii ani s-a gândit să aducă acest tip de binecuvântare și-n liturghia sa.

Share.