Reclamă
Reclamă

Un ofițer german de poliție și-a pierdut locul de muncă după ce a furat aproximativ 180 de kilograme de brânză cheddar dintr-un camion răsturnat în urma unui accident rutier, transmite DPA.

Curtea Administrativă Superioară a landului Renania-Palatinat (sud-vestul Germaniei) a respins marți apelul făcut de polițist, păstrând decizia deja pronunțată.

Polițistul era angajat la poliția de autostradă și ar fi trebuit să securizeze locul în care s-a produs accidentul rutier, conform instanței. Însă el a condus un microbuz al poliției până în apropierea camionului răsturnat și i-a solicitat unui angajat al unei companii ce debarasa materialele de pe autostradă să-i dea câteva pachete cu brânză.

Reclamă

În total, polițistul a părăsit locul accidentului cu 9 pachete de brânză cheddar, fiecare cântărind 20 de kilograme, în valoare totală de 554 de euro.

„Acuzatul a dus o parte dintre pachetele de brânză la biroul poliției”, conform instanței. Se poate presupune că a păstrat niște brânză pentru el, familia și prietenii săi.

În apel, ofițerul de poliție a invocat faptul că practic brânza nu avea nicio valoare și că a dorit să o salveze de la distrugere. El a precizat că în ceea ce-l privește, nu mănâncă deloc brânză cheddar, notează DPA, citată de Agerpres.

Instanța a avut însă o perspectivă diferită: polițistul a comis un furt în timp ce se afla la datorie, în uniformă și cu arma din dotare. „Prin acest comportament, acuzatul a afectat grav reputația forței de poliție”, conform comunicatului curții de justiție.

Este irelevant dacă brânza avea o valoare de piață mică, mai precizează instanța, adăugând că era de datoria polițistului de prevină orice furt.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro