După evenimentul care a marcat o lume întreagă, membrii ONG-ului “Letea Wild Horses” au pătruns în nava scufundată parțial în Portul Midia, unde au găsit în viață mai multe oi din cele 14.

000 care au fost încărcate pe vas. În imaginile postate pe Facebook se văd mai multe animale care au supravețuit peste lesurile altora.
În prima fază de salvare, imediat după scufundarea vasului, doar 35 de oi au reuşit să fie salvate, însă membrii ONG-ului au considerat că trebuie intervenit mai mult, iar astăzi s-au prezentat la locul în care s-a produs scufundarea vasului.


Așa cum vă promisesem ieri, am plecat dis-de-dimineață către Constanța, iar chiar acum am urcat pe nava răsturnată în portul Midia, alături de un echipaj ISU Dobrogea. Acestea sunt doar primele oi vii pe care le-am găsit, cu siguranță sunt și altele, în alte zone ale epavei. Vom salva atâtea câte vom putea, în orele care urmează, și vă vom ține la curent cu soarta lor. Aceste biete animale care au supraviețuit timp de 48 de ore pe un vapor aproape scufundat și-au câștigat, după părerea noastră, dreptul să trăiască până la bătrânețe. Un drept care ar trebui oricum să-i fie garantat oricărui animal, dacă ne întrebați pe noi. Facem tot posibilul să preluăm legal aceste animale și să le oferim îngrijirea și dragostea de care au nevoie, în niște sanctuare care s-au oferit deja să le primească. Sperăm să avem și sprijinul autorităților în acest sens”, se arată în postarea de pe Facebook a Letea Wild Horses.

Reprezentanţii ONG-ului vor să facă tot posibilul ca oile salvate să trăiască tot restul vieţii lor, fără să mai fie tăiate, urmând ca la finalul operaţiunii de salvare să se hotărască modul în care pot prelua animalele.

„UPDATE, ora 15: Operațiunea de salvare este în desfășurare. Până acum am salvat din epavă 12 oi. Lor li se alătură cele aproximativ 50 pescuite de ISU direct din apă, ieri și alaltăieri.

Vom face tot ce e omenește posibil să le găsim tuturor un loc unde să trăiască liniștite până la sfârșitul vieților. În cel mai rău caz, dacă nu reușim altfel, suntem gata inclusiv să le cumpărăm de la proprietarul de drept. Vă anunțăm dacă se ajunge la asta și avem nevoie de ajutorul vostru.

Rămâneți-ne aproape”, se arată în postarea de pe pagina ONG-ului.