Reclamă
Reclamă

Aproximativ 128.000 de milionari – un număr record – se mută dintr-o țară în alta în 2024. Emiratele Arabe Unite, supranumite „magnet pentru bogați”, sunt pe primul loc în topul destinațiilor pentru milionari, relatează Business Insider.

Potrivit datelor din cel mai recent raport Henley & Partners, o firmă care îi consiliază pe cei bogați și le sugerează unde să se mute pentru a-și proteja și dezvolta activele, se preconizează că 6.700 de milionari se vor muta în Emiratele Arabe Unite în acest an.

Numărul este aproape dublu față de cel al milionarilor care se mută în SUA, țara aflată pe locul al doilea. Pe de altă parte, SUA rămân țara cu cea mai mare populație totală de milionari, urmate de China. Emiratele Arabe Unite au urcat pe locul 14.

Reclamă

Raportul sugerează că un număr record de milionari – 128.000 de oameni cu active lichide de peste 1 milion de dolari care pot fi investite – ar urma să se mute dintr-o țară în alta anul acesta.

China este țara care ar urma să piardă anul acesta cel mai mare număr de milionari, 15.200, cu 10% mai mult decât anul trecut. Regatul Unit este pe locul al doilea, cu 9.500 de milionari care ar urma să părăsească țara – dublu față de anul trecut.

Emiratele Arabe Unite s-au poziționat ca un „magnet global pentru bogați” datorită impozitului pe venit inexistent, vizelor „de aur” și stilului de viață luxos.

Acesta este al treilea an consecutiv când Emiratele sunt pe primul loc în topul țărilor care atrag milionari. Dubai, epicentrul luxos al Emiratelor Arabe Unite, trece printr-o perioadă de creștere a investițiilor imobiliare. Apartamentele de lux din clădiri care urmează să fie finalizate în 2024 și 2025 au fost vândute într-o singură zi.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro