În cadrul celui ce este descris drept primul val al „marelui transfer de avere”, toți cei 15 noi miliardari din lume, cu vârsta de sub 30 de ani, și-au moștenit averea.

Potrivit unui raport recent publicat de Forbes și citat de The Guardian, se preconizează că peste 1.000 de bogați vor trece averile lor, estimată la peste 5,2 trilioane de dolari, către moștenitorii lor în următoarele două decenii.

Cel mai tânăr miliardar din lume este Livia Voigt, în vârstă de 19 ani, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari moștenită datorită participației la WEG Industries, companie braziliană cofondată de bunicul său. Irlandezii Firoz și Zahan Mistry, de 27, respectiv 25 de ani, dețin fiecare aproape 4,9 miliarde de dolari, moșteniți din participațiile la Tata Sons, în timp ce copiii lui Leonardo Del Vecchio, fondatorul Luxottica, și-au împărțit o avere semnificativă după moartea tatălui lor în 2022.

Prezentul fenomen evidențiază o schimbare de paradigmă în distribuția averii la nivel global, accentuând rolul moștenirilor în crearea noilor genuri de miliardari. În contrast, printre puținii care și-au câștigat averea se numără Ben Francis, fondatorul Gymshark, cu o avere estimată la 1,3 miliarde de dolari.

Expert în finanțe de la UBS declară: „În următorii 20-30 de ani, peste 1.000 dintre miliardarii de astăzi vor transfera mai mult de 5,2 trilioane de dolari moștenitorilor lor”. Această migrare masivă a capitalului are potențialul de a remodela peisajul economic și social mondial, punând bazele pentru următoarea generație de influență și putere financiară.

Cei mai vârstnici din rândul miliardarilor actuali, inclusiv Bernard Arnault și Charles Koch, se pregătesc deja de transmiterea averii către următoaarea generație, asigurând astfel perpetuarea influenței și puterii lor economice.