Reclamă
Reclamă

Un nou val de caniculă a lovit din plin cel mai mare oraș din Pakistan, Karachi, ducând la mii de cazuri de persoane afectate de insolație care s-au prezentat la spitale. Pakistanul este deosebit de vulnerabil la schimbările climatice, aceasta fiind cea de-a treia vară consecutivă în care temperaturile depășesc 50 de grade Celsius.

Peste 1.700 de persoane au solicitat ajutor medical în provincia sudică Sindh, unde temperaturile au atins 49 de grade Celsius, a declarat Mehar Khursheed, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Sănătate, potrivit DPA, preluată de Agerpres.

Summiya Syed, purtătoarea de cuvânt a poliției, a raportat că peste 20 de persoane care ar fi suferit de insolație au fost aduse decedate la spitalele din Karachi în ultimele două zile. „Majoritatea celor decedați erau fie consumatori cronici de droguri, fie persoane fără adăpost care au murit după expunerea la soare în condiții de umiditate ridicată în acest oraș de coastă cu vânturi marine slabe,” a adăugat ea.

Reclamă

În contextul acestui val de caniculă, locuitorii metropolei cu o populație de peste 20 de milioane de persoane au fost sfătuiți să rămână în interior, să se hidrateze corespunzător și să evite expunerea directă la soare. Valul de caniculă, al doilea din această vară, este așteptat să se diminueze în următoarele zile, odată cu sosirea ploilor musonice, conform meteorologului-șef Sardar Sarfraz.

În luna mai, temperaturile extrem de ridicate au determinat închiderea școlilor, instaurarea stării de urgență în spitale și instalarea de corturi anti-caniculă în orașele pakistaneze. Este pentru al treilea an consecutiv când temperaturile din Pakistan depășesc 50 de grade Celsius, un nivel care prezintă un risc imens pentru sănătatea oamenilor și a animalelor, conform declarațiilor lui Sarfraz.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro