Reclamă
Reclamă

Biroul Electoral Central a decis miercuri organizarea unui nou tur de scrutin pentru funcția de primar în comuna Chețani, județul Mureș, după ce doi candidați au primit același număr de voturi.

Președintele Forța Dreptei Mureș, Mihai-Dan Fărcaș, a anunțat marți că în comuna Chețani, pentru funcția de primar s-a înregistrat egalitate – 431 de voturi la 431 – între actualul primar, Emil Florin Mocan (PSD), și candidatul Alianței PMP – Forța Dreptei, Daniel Bega.

Noul scrutin va avea loc pe 23 iunie, pentru candidații aflați în situație de balotaj în Circumscripția electorală nr. 31, comuna Chețani, județul Mureș: Daniel-Marcel Bega, propus de Alianța PMP-Forța Dreptei, și Emil-Florin Mocan, propus de Partidul Social Democrat, potrivit hotărârii BEC, scrie Agerpres.

Reclamă

Listele electorale permanente și copiile de pe listele electorale complementare care vor fi utilizate în secțiile de votare la scrutinul din data de 23 iunie vor cuprinde și persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani în perioada 10 iunie 2024 – 23 iunie 2024.

„Alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 9 iunie 2024 – 23 iunie 2024 își poate exercita dreptul de vot în baza acestuia la scrutin”, se mai precizează în hotărâre.

Candidații pentru funcția de primar al comunei Chețani vor fi înscriși pe buletinele de vot în ordinea utilizată la scrutinul din 9 iunie.

„Campania electorală pentru al doilea tur de scrutin începe de la data comunicării oficiale a rezultatelor din primul tur de scrutin, cu excepția campaniei electorale efectuate prin serviciile publice de radiodifuziune și de televiziune. În termen de 24 de ore de la totalizarea voturilor la nivel național, serviciile publice de radiodifuziune și de televiziune repartizează noi timpi de antenă pentru partidele politice care au candidați în al doilea tur de scrutin, în mod proporțional cu numărul de candidați”, se mai precizează în decizia BEC.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro