Ministerul Culturii a declarat  s-au primit informații asupra unor nereguli ce stau la baza Operei Naționale din Iașimai excat importriva managerului, Beatrice Rancea.
Acesta a fost acuzată de către unul dintre angajații operei, Simona Alice Gogan, fost șef contabil,  ar fi utilizat 2 milioane de lei  într-un mod nejustificat.
Susține  au fost încheiate diverse contracte cu societati ce nu prestau nici un serviciu pentru instituțiese emiteau facturi cu sume exorbitante pentru servicii ce de regulă costau mult mai puțintotodată spune  a achiziționat fără proces verbal de recepție, zeci de televizoare, aspiratoare, mașini de spălatacestea nefiind trecute pe nici un referat de necesitate, în plus spune  o mare parte din contracte erau semnate de catre managerul instituțieiacasă, nicidecum în cdrul activitatiilor de muncă.
Beatrice Rancea a negat toate acuzele, afirmând  „Evident, nu este nimic fondat, iar procedura doamnei nu este, în primul rând, loială faţă de instituţia unde este angajată. Este contabil economist, dar nu mai este contabil-şef. Bănuiesc că, dacă rămânea contabil-şef, lucrurile ar fi fost în continuare foarte bune,  până acum. Plus că dânsa nu mi-a făcut absolut nici o hârtie în scris că ar fi nereguli, că ar există aceste nereguli pe care dânsa le invocă după ce nu mai e şefă. Chiar lucrurile sunt în regulă în Operă. Nimic nu este real, evident. Este o instituţie de cultură, cu care noi am încercat să ne prezentăm la cel mai înalt nivel profesional şi moral, până la un control care să dovedească dacă doamna are dreptate sau nu”.
În momentul de față reprezentanții Operei din Iași așteaptă  persoanele desemnate de Ministerul Culturii  investigheze situațiaaceștia declarând  acuzația fostului contabil-șef este nejustificată neavând nici o dovadă palpabilă în acest sens, afirmând  această a avut o atitudine conflictuală atât față de instituție cât și față de artiști încă de la început.

Reclamă