În curând, un număr de 220.000 de români vor primi suma de 4.000 de lei de la stat sub formă de voucher. Banii vor ajunge la românii cu venituri mici, iar scopul acestui ajutor este de a-i determina pe oameni să își îmbunătățească modul de trai. Mai clar, sumele vor putea fi folosite pentru renovarea locuinței. De asemenea, banii mai pot fi folosiți și pentru schimbarea aparatelor electrocasnice vechi, precum frigiderul, mașina de spălat și aragazul.  

Din păcate, deși ne aflăm în anul 2023, în România încă mai sunt familii atât de sărace încât nici măcar nu își permit achiziția unei mașini de spălat, de exemplu. Ei își vor putea cumpăra electrocasnicele necesare cu ajutorul acestui voucher. 

Un nou ajutor financiar de la stat pentru românii nevoiași

Este vorba despre două vouchere cu valori separate. Beneficiarii sunt persoane singure sau familii aflate în situație materială și financiară precară. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că discuțiile pe care le poartă autoritățile române în acest moment sunt în limita plafonului pentru pensie socială, adică 1.000 de lei.  

De asemenea, oficialul a mai explicat că pentru a oferi aceste vouchere care ar urma să fie distribuite în prima jumătate a anului 2023, autoritățile române vor trebui să obțină 600 de milioane de euro de la Comisia Europeană. 

Informația serii pentru acești angajați! Se dau 3.900 de lei de la stat. Cine sunt norocoșii

Ce ajutoare primesc românii cu probleme financiare în 2023

În anul 2023 se vor acorda mai multe ajutoare financiare persoanelor care au venituri mici, potrivit lui Marcel Boloș. În primul rând, oamenii vor primi 1.400 RON pentru a își putea plăti facturile la energie. Această sumă se acordă în 2 tranșe egale, fiind vorba despre 700 RON în luna februarie și 700 RON în luna septembrie. 

De asemenea, continuă acordarea de vouchere pentru alimente. Ajutorul va fi acordat în 6 noi tranșe de câte 250 RON. De acest ajutor vor beneficia 2,4 milioane de persoane. De asemenea, preșcolarii și elevii aflați în medii defavorizate vor primi vouchere pentru rechizite și încălțăminte. Peste 1,18 milioane de oameni vor primi un nou pachet de 24 kg cu alimente. 

 În același timp, mamele și copiii nou-născuți din categoriile cele mai defavorizate vor primi un ajutor financiar de 2.000 RON de la stat pentru a și achiziționa cele necesare pentru nou-născut. Acestea sunt doar câteva dintre ajutoarele pe care le acordă statul familiilor nevoiașe de la noi din țară.