Boris Johnson, premierul din Marea Britanie a căzut de acord cu Uniunea Europeană în legătură cu o nouă înțelegere referitoare la Brexit.

Cu toate acestea, înainte de a fi luată o decizie permanentă, va fi necesar ca aceste noi condiții să fie discutate atât în parlamentul european cât și în cel britanic.

Înțelegerea este în prezent văzută negativ în Regatul Unit. Atât partidul opozițional din Londra cât și partenerii de guvern ai premierului au refuzat deja aceast acord. Din câte se pare, drumul pe care îl are de parcurs Anglia până să reușească să părăsească Uniunea Europeană este presărat cu multe piedici.

Pentru ca ideile sale să fie acceptate oficial, Boris Johnson va organiza un vot în Parlamentul Regatului Unit, sâmbăta aceasta. Cu toate acestea, este greu de crezut că parlamentarii îl vor susține în acțiunile sale.

În cazul în care pierde votul, premierul va fi obligat prin lege să obțină o prelungire de 3 luni din partea Uniunii Europene. Acest lucru îl va pune într-o situație foarte dificiliă în fața britanicilor, în special pentru că, până acum, Johnson a susținut că tot procesul de ieșire al Regatului Unit din UE va fi finalizat până la sfârșitul lunii octombrie.