Un mort și aproape 100 de persoane rănite reprezintă bilanțul tragic al unui accident care a avut loc joi în orașul Kemerovo, din Rusia, după ce două tramvaie s-au ciocnit pe un pod, conform informațiilor oferite de agenția TASS.

Imaginile publicate pe rețele sociale arată cum un tramvai care se deplasa cu mare viteză aruncă mai mulți pasageri din acesta într-o curbă. În urma impactului, pasagerii au ajuns pe un drum de lângă șinele de tramvai, drum care era circulat de mașini. Aproape 80 dintre persoanele rănite au fost transportate la spitale, printre acestea aflându-se și cinci copii. Ulterior, s-a confirmat decesul unei persoane. Alte 11 persoane au fost tratate pentru răni ușoare în ambulatoriu.

Ilia Serediuk, guvernatorul interimar al regiunii Kemerovo, a declarat că rudelor victimelor li se oferă asistență psihologică, iar centrele medicale sunt dotate cu echipamentul și medicamentele necesare.

Accidentul s-a produs pe autostrada Logovoie, la un capăt al podului Kuznețki, unul dintre cele două poduri ce traversează râul Tom. Cel de-al doilea pod este parțial închis din cauza unor reparații majore. Tramvaiele se deplasau în sens opus și s-au ciocnit în apropierea stației Naberejnaia, în jurul orei locale 7:30 (3:30 ora Moscovei și a României).