Reclamă

Este unul dintre cele mai înspăimântătoare locuri de pe pământ. Încă de la intrare, te curprinde un fior de teamă, iar asta a confirmat și Erika Benke, una dintre singurele și ultimele persoane care au avut ocazia să viziteze un loc interzis. De acum încolo, nimeni nu va mai putea să pună piciorul aici, iar dacă cineva va fi suficient de teribilist să încalce regula, va fi ultimul lucru pe care îl va face.

Erika Benke este una dintre singurele persoane care au vorbit despre unul dintre cele mai înfricoșătoare locuri de pe pământ. Este vorba despre o suprafață imensă aflată în subteran, în zona Onkalo, din Finlanda. În curând, finlandezii vor vărsa aici tone de deșeu nuclear, iar accesul oamenilor va fi total interzis.

Erika Benke a avut suficient curaj pentru a povesti cum se simte acel loc, dar și să descrie amalgamul de stări ce au încercat-o pe parcursul vizitei în subteran. Tunelul în care vor fi deversate, în curând, deșeuri nucleare este foarte îngust. Atât de îngust, încât are loc o singură mașină. Erika a descris acest drum ca și cum ar conduce printr-un șantier în construcție, doar că într-o peșteră.

Un mormânt în care niciun om nu are voie timp de 100.000 de ani. Ce este în el?!
BBC/ Erika Benko

Excursia Erikăi în acest loc interzis a fost organizată de o companie care se ocupă de administrarea tunelului, Posiva. Alături de ea au mai fost și câțiva vizitatori și câteva echipe de la posturi de televiziune din Germania. Regulile pe timpul vizitei au fost unele foarte stricte, astfel că nimeni nu a avut voie să se separe de grup.

În cazul unui incendiu, toată lumea trebuia să urmeze sfaturile ghidului și să se deplaseze către cel mai apropiat adăpost. Fiecare persoană avea propria rezervă de oxigen, iar primul lucru pe care îl făcea ghidul la intrare era să le înmâneze tuturor câte o sticlă de apă.

Un mormânt în care niciun om nu are voie timp de 100.000 de ani. Ce este în el?!
Wired UK

Locul este atât de periculos, încât fiecare persoană a avut propria trusă de urgență. Mai exact, trebuiau să poarte jackete fosforescente, cizme impermeabile, cască cu vizor și curea cu lanternă. Fiecare persoană a primit o haină care îi proteja de foc timp de 15 minute, în cazul unei urgențe. Căștile erau prevăzute cu sistem de geo-localizare, astfel ca din camera de control să poată fi monitorizată, în permanență, locația persoanelor din tunel.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro