Reclamă
Reclamă

Un medic de la Institutul Fundeni este acuzat că miercuri dimineaţă, pe Şoseaua Fundeni, a ameninţat un şofer cu un pistol în urma unui incident în trafic. El şi-a explicat atitudinea într-o postare pe Facebook, afirmând că a considerat că şoferul reclamant i-a pus viaţa în pericol prin comportamentul imprudent, iar ”într-un moment de panică”, a ridicat pistolul airsoft. „Deşi nimic nu justifică gestul meu, pe care îl regret sincer, acest eveniment a survenit şi pe fondul unui surmenaj”, scrie medicul.

Medicul Mihai Eftimie a subliniat că incidentul nu reflectă activitatea sa ca medic şi nici standardele morale şi profesionale ale Spitalului Fundeni. „Regret profund escaladarea conflictului din trafic în care am fost implicat în această dimineaţă în drum spre locul de muncă. Am considerat că şoferul reclamant mi-a pus viaţa în pericol prin comportamentul său imprudent, schimbând banda de circulaţie fără semnalizare şi efectuând alte şicane în trafic. M-am simţit ameninţat şi, într-un moment de panică, am ridicat pistolul airsoft, fără a-l îndrepta spre şofer, cu intenţia de a preveni alte incidente, nicidecum de a face rău”, scrie medicul.

Medicul a precizat că acest gest a fost rezultatul unui surmenaj acumulat și nu reflectă modul său de a acționa de obicei. „Colegii şi pacienţii mei pot confirma că nu am lipsit niciodată nemotivat de la muncă şi că activitatea mea profesională este impecabilă. Sunt prezent zilnic în spital, de cele mai multe ori îmi văd pacienţii inclusiv în weekenduri, iar în ultimele zile mi-am continuat activitatea medicală în ciuda unei crize de astm documentată. Am lucrat permanent, punând întotdeauna pacienţii pe primul loc, indiferent de starea mea”, a adăugat Mihai Eftimie.

Reclamă

De asemenea, medicul a asigurat că va coopera pe deplin cu autorităţile în cadrul investigaţiilor. „În afara spitalului, sunt un om şi, ca orice om, pot face greşeli. Voi continua să cooperez pe deplin cu autorităţile în cadrul investigaţiilor şi îmi asum responsabilitatea pentru acţiunile mele”, a declarat el.

Conform relatărilor, medicul este acuzat că a ameninţat un şofer cu pistolul în urma unui conflict în trafic şi că a încercat să fugă în momentul în care i s-a solicitat să permită să-i fie controlat autoturismul, precum şi un control corporal, de către poliţiştii sesizaţi prin apel 112 de către persoana ameninţată. În interiorul autoturismului au fost găsite două pistoale airsoft şi o macetă.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro