Reclamă
Reclamă

Un marinar al US Navy a încercat să acceseze dosarele medicale ale preşedintelui Joe Biden „din curiozitate”, dar nu a reuşit, a anunțat marţi Marina SUA. Potrivit unui comunicat al US Navy, datele medicale ale preşedintelui nu au fost compromise în niciun moment.

US Navy a informat că incidentul a avut loc în luna februarie, când un marinar a încercat să caute „Joe Biden” în sistemul electronic de dosare medicale al armatei. Acesta a încercat de trei ori să acceseze înregistrările în decurs de câteva ore, conform unui oficial american din domeniul apărării, care a dorit să rămână anonim.

„Dosarul accesat de marinar nu era dosarul electronic al președintelui Statelor Unite. Este un sistem de sănătate securizat şi în niciun moment informațiile personale ale preşedintelui nu au fost compromise”, a precizat US Navy.

Reclamă

Incidentul a fost raportat de un coleg de serviciu al marinarului, iar US Navy a încheiat ancheta în luna aprilie. Marinarul a fost sancționat administrativ, dar continuă să activeze în Marină.

Informațiile vin într-un context politic tensionat, în care președintele Joe Biden se confruntă cu critici din partea unor democrați care susțin că acesta nu are acuitatea mintală necesară pentru a candida împotriva lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie. Cu toate acestea, Biden a declarat luni prin telefon la MSNBC că „nu pleacă nicăieri” și îşi va continua campania.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro