Un mare producător de încălțăminte închide fabrica și cele 36 de magazine! Peste 500 de angajați vor intra în șomaj tehnic

Pandemia provocată de coronavirus mai pune la pământ un mare producător, de această dată de încălțăminte. După ce în miez de noapte România a trecut la scenariul 4 iar Suceava a fost declarat primul oraș care se închide din cauza virusului, repeprezentanții Denis au anunțat suspendarea activității.

Producătorul de încălţăminte Denis din Suceava deține 36 de magazine sub brandul Anna Cori, scrie Ziarul Financiar. Suspendarea activității pe perioadă nedeterminată pe fondul crizei provacate de  coronavirus va face ca cei peste 500 de angajați să intre în șomaj tehnic.

„Este o situaţie fără precedent şi nu cred că suntem singurii în situaţia aceasta. Noi am decis să închidem şi producţia şi retailul pentru că am pus pe primul loc siguranţa oamenilor. Noi avem fabrica la Suceava, o zonă puternic afectată de Covid19, cu un număr mare de cazuri”, spune Ana Cornea, cea care alături de soţul său a pus bazele businessului.

Producătorul Denis este o companie deținută de familia Cornea, fiind înființată în urmă cu circa două decenii.

Aceștia au pornit la drum cu un atelier cu zece angajaţi. Totul a fost construit de la zero: atelierul, fabricile de pantofi şi genţi şi reţeaua de magazine.

„Am ajuns la o reţea de 36 de magazine, acum fiind toate unităţile închise. Avem o structură foarte extinsă cu peste 500 de angajaţi în producţie şi retail, aşa că am vrut să prevenim foarte mult, de aceea am luat decizia pe care am luat-o”, potrivit reprezentanților firmei.

Importantă este sănătatea, nu afacere

Deținătoarea producției Denis, Ana Cornea povestește că la începutul perioadei, cand virusul abia apăruse, angajaţii erau optimişti şi voiau să vină la muncă, dar după aceea cazurile au început să fie din ce în ce msi multe. Odate cu virusul care s-a extins pe mai multe teritorii s-a extins și panica.

„Noi am mizat pe sănătatea oamenilor mai întâi şi abia apoi pe business. Am trimis oamenii în şomaj tehnic şi nu am oferit – nici lor şi nici nouă – un termen la care să revenim. Nu e important să revenim în piaţă, ci să fim în siguranţă”, spune antreprenoarea.

Cornea nu oferă planuri de criză s-au repliere la noile condiții. Ea nu oferă informații nici despre ce se va întâmpla cu afacerea după această perioadă de criză.

„Directiva actuală e ca mallurile să se redeschidă pe 16 aprilie, dar rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile. La fel, în ceea ce priveşte producţia vom vedea ce se întâmplă cu virusul”, a mai spus ea.

Lasă un răspuns

DIGI, exclusă din licitația 5G din Ungaria! NMHH a sfidat demersurile legale întreprinse de companie

Greseala care te poate costa scump atunci cand completezi declaratia pe proprie raspundere