Viața există în cele mai extreme locuri de pe Pâmânt, de la deșertul arid pănă la cele mai înghețate locuri cunoscute de oameni. Dar, aparent aceasta nu există în anumite părți ale Pământului, conform unui nou studiu.

Oamenii de știintă din America au descoperit un loc în renumita Etiopia unde nu există viață. Dallol se numește acest loc unde cercetătorii au făcut multiple teste pentru a vedea semne de viața, dar acolo nu există nici măcar microbi sau bacterii.

Acest loc se află în craterul unui vulcan și din cauza căldurii extreme, a gazelor și a apei care fierbe acolo, viața nu își poate face apariția.

Chiar și în perioada iernii temperaturiile pot atinge 100°C și câteva din gropile de pe acest crater conțin acid și acesta are un pH negativ.

Acești cercetători au ajuns la concluzia că nu oriunde unde se află apă sau anumite substanțe viața își poate face apariția.

Acest crater cu micile lui găuri este un adevărat material pentru acești cercetători iar ei continuă să-l cerceteze pentru a vedea pănă unde viața își are limitele.