Un copil de trei ani a scăpat nevătămat dintr-un accident rutier grav datorită faptului că era fixat într-un scaun special pentru copii. Mașina în care se afla împreună cu părinții săi a intrat violent într-un cap de pod, iar mama copilului a rămas blocată înăuntru.

Norocul a făcut ca pompierii să ajungă rapid la locul accidentului și să o extragă în siguranță pe mamă. În urma impactului, părinții au suferit multiple leziuni.

Din fericire, un echipaj de pompieri cu o autospecială specializată în descarcerare și trei ambulanțe (două SMURD și una SAJ Bistrița – Năsăud) au fost imediat direcționate spre locul accidentului.

Potrivit informațiilor primite de la ISU Bistrița, mașina a ieșit în afara șoselei și s-a ciocnit cu un cap de pod. În mașină se aflau trei persoane, dintre care una era blocată și se afla în stare de semiinconștiență.

Un copil de trei ani a scăpat nevătămat dintr-un accident rutier grav

Echipele de intervenție au găsit la fața locului trei victime: un bărbat, o femeie și un copil de aproximativ trei ani. Pompierii specializați în descarcerare au reușit să elibereze femeia, care a suferit traumatisme multiple ca urmare a accidentului.

Șoferul mașinii prezintă și el leziuni multiple. Însă, în urma unei prime evaluări, s-a constatat că copilul nu prezenta semne vizibile de traumatism, iar acest lucru se datora faptului că era fixat într-un scaun special pentru copii.

Un copil de trei ani a scăpat nevătămat dintr-un accident rutier grav! Cât de important este scaunul auto pentru cei mici

Importanța scaunului auto pentru copii

Este important să subliniem cât de crucial este să folosim scaunul auto potrivit pentru copii. Acest incident rutier ne amintește de necesitatea de a proteja și de a asigura siguranța copiilor noștri în timpul călătoriilor cu mașina.

Scaunele auto pentru copii sunt concepute special pentru a oferi protecție și siguranță în cazul unui accident rutier. Acestea sunt proiectate pentru a reduce impactul și riscul de leziuni grave în cazul unui impact.

Prin fixarea corectă a copilului în scaunul auto, riscul de rănire gravă sau chiar deces poate fi semnificativ redus.