Un copil de 11 ani din Petrila, judeţul Hunedoara, a declanşat o adevărată anchetă la IPJ Hunedoara, după ce a sunat la întâmplare un bărbat căruia i-a cerut ajutor spunându-i că este agresat de tatăl său. Băiatul făcuse o farsă, alături de un prieten de doar 10 ani. Părinţii celor doi vor fi amendaţi pentru că nu și-au supravegheat copiii.

„La data de 06 iunie 2024, în jurul orei 22:00, Poliţia Municipiului Deva a fost sesizată de un bărbat în vârstă de 47 de ani, din municipiul Deva, cu privire la faptul că a fost apelat telefonic de către o persoană ce părea a fi un minor, care l-a întrebat dacă poate să îi comunice un număr de telefon de la «Protecţia Copilului», pentru că a fost agresat fizic de către tatăl său, fără a preciza, însă, cum se numeşte sau unde se află. Bărbatul de 47 de ani i-a recomandat minorului să apeleze numărul de urgenţă 112, moment în care, în cadrul discuţiei a intervenit şi tatăl minorului, care i-a adresat injurii şi l-a întrebat pe minor cu cine vorbeşte la telefon, după care convorbirea s-a întrerupt”, a transmis sâmbătă IPJ Hunedoara, potrivit News.ro.

Bărbatul de 47 de ani a alertat Poliţia, iar poliţiştii au demarat investigaţiile.

„Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Deva au identificat apelantul, un minor în vârstă de 11 ani, din oraşul Petrila, care a recunoscut faptul că, aflându-se cu un prieten în vârstă de 10 ani, a apelat un număr de telefon «la întâmplare» pentru a face o farsă, conţinutul apelului fiind o informare falsă, acesta nefiind victima niciunei infracţiuni. Totodată, poliţiştii l-au identificat şi pe tatăl apelantului, un bărbat în vârstă de 35 ani, din oraşul Petrila, care a declarat că nu avea cunoştinţă despre cele întâmplate şi nu şi-a agresat fiul sub nicio formă”, mai precizează comunicatul IPJ Hunedoara.

Potrivit sursei citate, părinţii celor doi minori vor fi sancţionaţi contravenţional, pentru neluarea măsurilor de supraveghere ale minorilor.