Forțele de apărare israeliene (IDF) au anunțat că un ofițer superior, locotenent-colonelul Salman Habaka, în vârstă de 33 de ani, a fost ucis în timpul luptelor din Fâșia Gaza.

El era comandantul Batalionului 53 al Brigăzii 188 Blindate din Yanuh-Jat. Moartea sa reprezintă un moment tragic pentru IDF, deoarece este cel mai înalt grad al unui ofițer ucis în timpul operațiunii terestre din Fâșia Gaza.

Câți militari israelieni au murit de la începutul războiului

Numărul militarilor israelieni uciși în Gaza ajunge acum la 18, de la începutul ofensivei terestre. În plus, în operațiunile desfășurate peste noapte în partea de nord a Fâșiei Gaza, un rezervist al Brigăzii 679 Yiftah, un soldat din Givati și un alt militar au fost grav răniți.

De asemenea, un soldat din Batalionul Corpului de Apărare a Frontierei a fost grav rănit într-un incident la granița cu Egiptul. Detaliile despre circumstanțele acestui incident nu au fost încă dezvăluite.

De la începutul războiului, 333 de soldați israelieni au fost uciși în luptele din Gaza. În același timp, numărul ostaticilor deținuți de Hamas în Gaza a fost actualizat la 242 de către armata israeliană.

Situație dezastruoasă în Gaza

Se crede că majoritatea ostaticilor sunt încă în viață, dar 40 de persoane sunt încă date dispărute.

Pe 7 octombrie, militanții Hamas au reușit să treacă de sistemul de apărare al Israelului la frontiera cu Gaza și au atacat obiective militare și așezări civile din sudul Israelului, provocând moartea a peste 1.400 de persoane și luând ostatici.

În ultimele zile, Israelul a reușit să elibereze patru ostatici în cadrul unor operațiuni militare.

Cu toate acestea, identificarea tuturor victimelor nu a fost încă finalizată din cauza stării multora dintre cadavre.

Este important de menționat că în luptele dintre Hamas și Israel au murit și români. De asemenea, există și români care sunt ostaticii teroriștilor.