Specialiștii meteorologi au anunțat că un ciclon polar va lovi în curând România. Din această cauză, vremea se va schimba radical la noi în țară. 

În ultima perioadă în România au fost înregistrate temperaturi de primăvară, chiar dacă ne aflăm în a doua lună de iarnă. De exemplu, zilele trecute, în București, au fost înregistrate chiar și 20 °C. Cu toate acestea, meteorologii anunță că vremea se va schimba radical din cauza unui ciclon polar care va lovi țara noastră. Se vor semnala condiții de ploaie, dar și de ninsoare în anumite zone ale României. 

Începând din acest weekend, vremea în România se va schimba radical. Specialiștii meteo anunță că un ciclon polar va trece deasupra țării noastre, motiv pentru care temperaturile vor scădea destul de mult. În anumite zone ale țării va ploua foarte tare, în timp ce în alte zone va ninge. 

Un ciclon polar va lovi România

Așadar, sâmbătă, temperaturile vor continua să scadă treptat în toată țara. Cu toate acestea, valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât normalul perioadei. Cerul va fi predominant înnorat și temporar va ploua, mai ales în vest și în sud-vest. La munte va ninge iar în celelalte zone ale țării se vor semnala precipitații sub formă de ploaie. 

Un ciclon polar va lovi din plin România! Vremea se va schimba radical la noi în țară

Astăzi temperaturile se vor încadra între 2 și 10 ° în extremitatea sudică și de sud-est a țării vor fi înregistrate 15 °C. Cât despre temperaturile minime, acestea se vor situa între -3 și 8 °. Dacă în urmă cu câteva zile, în capitală au fost înregistrate 20 °C, astăzi vremea se va răci brusc. Chiar și așa, temperaturile vor fi în continuare mult mai mari decât normalul datei din calendar. În București, temperatura maximă va fi de aproximativ 13 °, în timp ce temperatura minimă se 6-7 grade. 

Cum va fi vremea duminică

Și duminică, vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în care ne aflăm. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 15 °C, în timp ce valorile termice minime se vor situa între -1 și 8 °C. Duminică, 22 ianuarie 2023, cerul va fi temporar noros și vor fi semnalate precipitații local în Sudul și Centrul țării, dar și la munte și izolat în rest. Va ploua în toată țara, excepție, făcând zona montană, unde precipitațiile vor fi mixte. 

În București, temperatura maximă va fi de 11 12 °C, în timp ce temperatura minimă din noaptea de duminică spre luni va fi de 4-5 grade.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.