Reclamă
Reclamă

Biroul șerifului din comitatul Santa Rosa din Florida a anunțat arestarea chirurgului plastician Benjamin Jacob Brown, în vârstă de 40 de ani, sub acuzația de omor din culpă. Victima este nimeni alta decât soția sa, Hillary Ellington Brown.

Anchetatorii au stabilit că Hillary a suferit un stop cardiac în timpul unei intervenții estetice efectuate de soțul ei în noiembrie 2023. Ea a fost transportată la spital, dar nu și-a mai revenit, decedând după o săptămână. „Biroul șerifului din Santa Rosa și biroul de medicină legală efectuează o investigație privind decesul lui Hillary Brown. Cauza și împrejurările morții vor fi stabilite după examinarea medico-legală,” a transmis biroul șerifului.

Potrivit anchetei, se bănuiește că dr. Brown a întârziat chemarea ambulanței după ce Hillary a început să se simtă rău pe masa de operație, crezând că poate gestiona situația singur. În luna mai, autoritățile i-au suspendat de urgență licența lui Brown, pentru a împiedica alte intervenții chirurgicale din partea lui.

Reclamă

Conform detaliilor dezvăluite de autorități, Hillary era programată pentru mai multe proceduri: „revizuire a cicatricilor abdominale, liposucție bilaterală a brațului, injecții în buze și proceduri de ajustare a urechii”. În plus, Hillary, care nu avea pregătire medicală, și-a pregătit propria soluție anestezică și a ingerat mai multe „pastile multicolore, între care și valium”.

În timpul procedurii, Hillary a devenit „neliniștită și a început să-și miște picioarele”, în timp ce soțul ei îi făcea liposucția la braț. Starea ei s-a agravat rapid. „Hillary a declarat că vederea a început să i se încețoșeze și i-a spus doctorului Brown că vede „portocaliu”. Neliniștea, spasmele musculare și vederea încețoșată sunt toate semne ale intoxicației cu lidocaină (anestezic local),” se menționează în referatul de arestare.

Conform documentului, Brown a continuat să-i injecteze lidocaină soției sale chiar și după apariția acestor simptome. De asemenea, medicul a fost întrebat în repetate rânduri de o asistentă dacă ar trebui să sune la 911, dar a refuzat. În cele din urmă, a rugat personalul să sune la numărul de urgență după aproximativ 10-20 de minute de la declanșarea convulsiilor. Examinarea medico-legală a stabilit că moartea a fost cauzată de „complicații în urma toxicității cu lidocaină”.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro