Reclamă
Reclamă

Un cetățean român în vârstă de 38 de ani a fost arestat preventiv, marți, în Grecia, după ce a fost acuzat de provocarea unui incendiu sâmbăta trecută în Rafina, în estul regiunii Attica. Suspectul neagă că ar fi provocat incendiul și susține că se afla în zonă deoarece încerca să îl stingă.

Același suspect a mai fost arestat pentru incendiere în aceeași zonă de două ori luna trecută și a reușit să scape cu o amendă, potrivit agenției de presă Atena-Macedonia. „Nu am nicio legătură cu incendiul. Eram acolo doar pentru a ajuta la stingerea focului,” a declarat suspectul, relatează Ekathimerinim, potrivit News.ro.

De data aceasta, însă, autoritățile au adăugat o acuzație de punere în pericol și au obținut arestarea sa preventivă. Procurorii susțin că dovezile sunt mai puternice în acest caz și că există riscul ca suspectul să repete faptele.

Reclamă

Incendiile de vegetație sunt frecvente în Grecia în timpul verii. Vremea mai caldă, mai uscată și mai vântoasă pe care oamenii de știință o leagă de efectele schimbărilor climatice a crescut frecvența și intensitatea acestora. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a avertizat luni că țara se confruntă cu o vară periculoasă din cauza incendiilor de vegetație, favorizate de seceta prelungită și de vânturi neobișnuit de puternice.

În weekendul trecut, zeci de incendii au izbucnit în Grecia, inclusiv două în apropierea capitalei, Atena. Autoritățile elene sunt în alertă maximă și se pregătesc pentru un sezon estival dificil din punct de vedere al gestionării incendiilor.

Reamintim că suspectul român, acuzat de incendiere în Rafina, neagă acuzațiile și afirmă că intențiile sale erau de a contribui la stingerea focului. Autoritățile elene au decis însă arestarea preventivă, considerând că există suficiente motive pentru a menține această măsură.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro